, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Παππάς: Η Ν.Δ. δεν τολμά να κάνει ανοιχτή συγκέντρωση στην Αθήνα

Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές διαβλέπει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, τονίζοντας ότι η Ν.Δ. «πέφτει από το ένα λάθος στο άλλο» καθώς «βρίσκεται σε αναζήτηση στρατηγικής».
Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open, οι πολίτες «διαψεύδονται παταγωδώς» από αυτά που είχε υποσχεθεί η αξιωματική αντιπολίτευση, καθώς «ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τις δημόσιες τοποθετήσεις του, έχει κάνει απολύτως σαφές ότι θέλει να καταργήσει την 13η σύνταξη και να μειώσει το αφορολόγητο».
Υποστήριξε ακόμη πως η Ν.Δ. «δεν τολμά να κάνει ανοικτή συγκέντρωση, όπως θα κάνουμε εμείς αύριο στο Σύνταγμα». «Πήγε σε ένα περιφερειακό γήπεδο, το οποίο είναι 3.000 θέσεων, με τον κ. Πατούλη και έκανε τη συγκέντρωσή της. Εμείς είχαμε περισσότερο κόσμο στο Αγρίνιο από ότι είχε η Ν.Δ. και αυτό νομίζω ότι είναι δηλωτικό της συσπείρωσης και του πολιτικού μομέντουμ που ο κάθε χώρος έχει» δήλωσε.
«Ακόμα και οι δημοσκοπήσεις οι οποίες έχουν καταγράψει μία συστηματική αδυναμία να ανιχνεύσουν ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος, που στο τέλος έρχεται στην κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ (…) αν τις δει κανείς στη δυναμική τους και το πώς εξελίσσονται, θα δει ότι μειώνουν τη διαφορά» συνέχισε εκφράζοντας την εκτίμηση ότι «θα πάμε σε μία κατάσταση η οποία θα φέρει τον ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα».
Ως προς την επίδραση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο εκλογικό αποτέλεσμα ο Ν. Παππάς είπε ότι «δεν φαίνεται αυτό να αποτυπώνεται στις προθέσεις ψήφου», επικαλούμενος πρόσφατα στοιχεία δημοσκόπησης. «Ο κόσμος καταλαβαίνει ότι κάποιοι που του πουλούσαν Μακεδονία, τον είχαν αφήσει στο περιθώριο», σημείωσε.
Απαντώντας σε όσους επέκριναν τον ΣΥΡΙΖΑ για μεταφορά, με πούλμαν, Ρομά ψηφοφόρων στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Παππάς σημείωσε είναι «πολύ χυδαίο αυτό που γίνεται» και πρόσθεσε: «Αν θεωρούν ότι υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας, οι οποίοι δεν θα έπρεπε να έχουν δικαίωμα ψήφου να βγουν να το πουν».
Για το θέμα της χορήγησης άδειας στον Δ. Κουφοντίνα, είπε ότι η πιστή εφαρμογή του νόμου -που ξεχωρίζει τη δημοκρατία από άλλου τύπου καθεστώτα- «δεν έχει καθόλου να κάνει με το αν εγκρίνεις τις αποτρόπαιες πράξεις του». Υπογράμμισε «την απόλυτη κατανόηση» την οποία – όπως είπε – «όλοι πρέπει να δείχνουμε στους συγγενείς των θυμάτων» οι οποίοι «μπορεί να εκκινούνται και από ένα προσωπικό θυμό».
Πρόσθεσε ακόμη, πως, «όταν έπαιρνε άδεια ο Ξηρός επί Ν.Δ., δεν έβγαινε κανένας να διαμαρτυρηθεί, να πει ότι ξέρετε κάτι, ο Σαμαράς κλείνει το μάτι στη 17 Νοέμβρη επειδή ο Ξηρός πήρε άδεια και σε μία από τις άδειες είπε να κάνει το Σαββατοκύριακό του και δεν επέστρεψε».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.