, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ν. Ταχιάος για Α. Τσίπρα: «Με φτηνιάρικα σκηνικά και βλαχομπαρόκ σόου»

«Ο κύριος Τσίπρας αποφάσισε πως αυτός ξαναγράφει την ιστορία από την αρχή και στα δικά του μέτρα» σχολίασε μεταξύ άλλων, σε ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος για την χθεσινή επίσκεψη του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη.

Αναφέρθηκε επίσης και στην πρόσκληση που απηύθυνε ο πρωθυπουργός σε Έλληνες επιχειρηματίες για να ταξιδέψουν μαζί του στην ΠΓΔΜ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο «η απόφασή του κ. Τσίπρα να εκβιάσει την επίσημη μετάβαση επιχειρήσεων της Μακεδονίας στην ΠΓΔΜ, χωρίς καν να έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων κι ενώ είναι προφανής η εμπλοκή, είναι ολέθρια».

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» στην ανάρτησή του έγραψε:

«Ανήκω σε αυτούς που πιστεύουν πως πρέπει να αποβλέπουμε σε σχέσεις καλής γειτονίας με την ΠΓΔΜ και τους πολίτες της και να δουλεύουμε για την βελτίωσή τους. Επίσης, υποστηρίζω ότι θα έπρεπε να έχουμε αποδεχθεί ότι θα συμβιώσουμε με τις διαφορές μας και σε καμία περίπτωση να μην συμφωνήσουμε στην εκχώρηση μακεδονικής ταυτότητας.

Στην πραγματικότητα, και πριν από την Συμφωνία των Πρεσπών αυτό συνέβαινε. Η Ελλάδα ήταν στο παρελθόν ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές της βόρειας γείτονος και η αποεπένδυση των τελευταίων ετών οφείλεται στην κρίση και όχι σε πολιτικούς λόγους.

Η απόφασή του να εκβιάσει την επίσημη μετάβαση επιχειρήσεων της Μακεδονίας στην ΠΓΔΜ, χωρίς καν να έχει ξεκινήσει οποιαδήποτε διαπραγμάτευση για την κατοχύρωση των εμπορικών σημάτων κι ενώ είναι προφανής η εμπλοκή, είναι ολέθρια. Άλλο ένα σόου στην υπηρεσία της αντιστροφής, στο διεθνές κοινό, της καταστροφικής για την χώρα μας εικόνας του του 2015. Για μία ακόμη φορά, επιλέγει να λειτουργήσει διχαστικά για το εσωτερικό κοινό. Για τον κύριο Τσίπρα και την παρέα του, η πολιτική, αλλά και η διπλωματία είναι ψέματα, εικονική πραγματικότητα με φτηνιάρικα σκηνικά και βλαχομπαρόκ σόου.

Αυτόν τον αρχοντοχωριατισμό που τους προσβάλλει βάναυσα πρέπει να καταδικάσουν οι Θεσσαλονικείς στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό είναι το ύφος και ήθος ΣΥΡΙΖΑ, που αναδεικνύω ως αντίπαλο μου. Ο άλλος, αυτός που αναδεικνύεται με την μποτιλιαρισμένη πόλη, την κλειστή, πρωί – πρωί, Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου, τις εκατοντάδες των αστυνομικών, το σκάφος του Λιμενικού που φυλάει το Μακεδονία Palace και το κρατικό τζετ που περιμένει στο αεροδρόμιο είναι ήσσονος σημασίας, όσο ενοχλητικός κι αν φαίνεται. Ο πραγματικός κίνδυνος αφορά την πατρίδα, όχι την καθημερινότητά μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.