, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Ταχιάος: Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τις προσλήψεις στους δήμους ως προεκλογικό τρυκ

«Το δήλωσα ευθέως και ευθαρσώς ότι θέλω να εμπλακούν οι ιδιώτες στον τομέα καθαριότητας του δήμου, ο οποίος, έχει αποδειχθεί ότι είναι ένας πολύ κακός μάνατζερ. Βέβαια, έχω ξεκαθαρίσει ότι δεν θα απολυθεί κανένας από τους υπάρχοντες εργαζόμενους» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» και στον δημοσιογράφο Χρίστο Βούζα, ενώ ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» σημείωσε πως «η μετάβαση της καθαριότητας στους ιδιώτες θα είναι σταδιακή».

Ο Νίκος Ταχιάος, αναφερόμενος στις προσλήψεις της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για τις ανταποδοτικές υπηρεσίες των δήμων, εκτίμησε ότι μεγάλο μέρος των προσληφθέντων σταδιακά θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες εκτός καθαριότητας, αξιοποιώντας τα «απολυτήρια λυκείου» για να «μεταταχθούν σε θέσεις Δ.Ε» με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες καθαριότητας να εμφανίσουν και πάλι κενά.

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι «χρησιμοποιεί τις προσλήψεις στους δήμους ως προεκλογικό τρυκ, υπέρ των δικών της υποψηφίων», τονίζοντας πως «ήταν μεγάλο λάθος της σημερινής κυβέρνησης ότι- παραμονές εκλογών- έσπευσε να δεσμεύσει τους δήμους με προσλήψεις».

Ωστόσο, ο Νίκος Ταχιάος δεσμεύτηκε ότι θα υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις για τις προσλήψεις των επιτυχόντων της 3Κ που για το δήμο Θεσσαλονίκης αφορά σε 550 άτομα, λέγοντας πως «εγώ θα κάνω ότι προβλέπει ο νόμος. Θα λειτουργήσω βάσει του νόμου».

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στο ρεπορτάζ του BBC, το οποίο έκανε λόγο για ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα, χαρακτήρισε το όλο θέμα γελοίο, τονίζοντας ότι «είναι ένα ρεπορτάζ. Δεν μοιάζει να δεσμεύει ούτε την βρετανική κυβέρνηση. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για την αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα όσο και αν συζητιέται».

Για την αλλαγή των πινακίδων που αναγράφουν Σκόπια, ο κ. Ταχιάος είπε «Δεν νομίζω ότι ο δήμος έχει ευθύνη για τις πινακίδες. Πρέπει να συγκρατηθούμε νομίζω. Αυτή η κουβέντα στο τέλος καταντάει αστεία. Το να συζητάμε αν οι πινακίδες θα γράφουν Σκόπια ή Βόρεια Μακεδονία είναι αστείο. Οφείλουμε να είμαστε διακριτικοί στη διαχείριση της συμφωνίας ακόμα και εάν διαφωνούμε. Και εγώ διαφωνώ όσον αφορά την εθνότητα και την γλώσσα.

Προφανώς δεν μας βγαίνει εύκολα από το στόμα να τους αποκαλέσουμε Μακεδόνες, οι άνθρωποι αυτοί όμως είναι άνθρωποι με τους οποίους θα συμβιώσουμε. Έρχονται το καλοκαίρι εδώ. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα που μας έβαλε ο κ. Τσίπρας να κάνουμε την επίλυση του ονοματολογικού, εσωτερικό πρόβλημα της Ελλάδας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.