, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Ταχιάος: Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την κατασκευή του γηπέδου του ΠΑΟΚ

Συνάντηση με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Α. Σ. ΠΑΟΚ είχε, το βράδυ της Τετάρτης, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, στα γραφεία του Σωματείου στο γήπεδο της Τούμπας.
«Έχω ξεκινήσει έναν κύκλο συναντήσεων με τις διοικήσεις των αθλητικών σωματείων γιατί απέναντι στις ομάδες της Θεσσαλονίκης αισθάνομαι μεγάλο σεβασμό. Και τα τρία σωματεία της πόλης πρέπει να συνεχίσουν να υπάρχουν. Όλες οι ομάδες έχουν κοινωνικές αναφορές, είναι κομμάτια της ιστορίας της Θεσσαλονίκης και τα ονόματά τους είναι «περιουσία» της πόλης» είπε ο Νίκος Ταχιάος.
Ο πρόεδρος του Α.Σ. ΠΑΟΚ Αθανάσιος Κατσαρής αναφέρθηκε στο μεγάλο project για τον ιστορικό σύλλογο, το οποίο είναι η κατασκευή του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ .«Αυτό το έργο δεν γίνεται μόνο για την ομάδα, αλλά και για την περιοχή Τούμπας και ολόκληρης της Θεσσαλονίκης» τόνισε.
«Το σημαντικότερο είναι ότι το γήπεδο το κατασκευάζει ο Α.Σ. ΠΑΟΚ και είναι για κοινωφελή σκοπό. Ξέρω το σχέδιο και έχει γίνει εξαιρετική δουλειά. Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την κατασκευή του» επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος.
Ωστόσο, ο Νίκος Ταχιάος δεν έκρυψε την ενόχλησή του για το πως διακινήθηκε το θέμα της κατασκευής του γηπέδου, προκειμένου να πληγεί η υποψηφιότητα του. «Μου αρέσει να μιλάω ανοιχτά και καθαρά, χωρίς υπονοούμενα. Τους τελευταίους μήνες έχω ενοχληθεί πολύ με το πως διακινήθηκε η ιστορία του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Έχω ενοχληθεί γιατί κάποιοι επιχειρούν να δημιουργήσουν αρνητικό κλίμα και θέλουν το όνομα ΠΑΟΚ να εμπλέκεται στον προεκλογικό αγώνα. Ούτε μια στιγμή δεν είπα ότι είμαι αρνητικός στη δημιουργία του γηπέδου. Δεν μπορεί να γίνει δεκτό- αυτό που καλλιεργούν ορισμένα sites- ότι σήμερα το πολιτικό παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη είναι: ΠΑΟΚ εναντίον ενός υποψηφίου δημάρχου. Εγώ ξέρω πως να προστατεύω τον εαυτό μου, αλλά και ο ΠΑΟΚ πρέπει να προστατεύσει το όνομα της ομάδας ΠΑΟΚ που είναι περιουσία της πόλης» είπε .
«Δεν είμαι ούτε Παοκτσής , ούτε εχθρός του ΠΑΟΚ»
Ο Νίκος Ταχιάος εξήγησε πως «Δεν είμαι ούτε Παοκτσής , ούτε εχθρός του ΠΑΟΚ. Δεν είμαι καν ποδοσφαιρόφιλος. Εγώ ζητώ προστασία από το brand name ΠΑΟΚ , απέναντί σε ένα βρόμικο παιχνίδι παραπολιτικής που έχει στηθεί σε βάρος μου με τον πιο χυδαίο τρόπο. Είμαι πολύ ενοχλημένος απ’ αυτήν την ιστορία και επειδή θεωρώ ότι θα βγω δήμαρχος, θέλω να πιστεύω ότι θα την ξεχάσω. Έχω όμως την απαίτηση όμως και ο ΠΑΟΚ να προστατεύσει το όνομα της ομάδας από την εμπλοκή του στο πολιτικό παιχνίδι της πόλης».
Ο πρόεδρος του Α.Σ. Αθανάσιος Κατσαρής ξεκαθάρισε πως η ομάδα του ΠΑΟΚ δεν έχει καμία εμπλοκή στο θέμα «Εμείς οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ έχουμε δείξει εδώ και πολλά χρόνια ότι δεν πιστεύουμε σε κόμματα. Πιστεύουμε μόνο στον ΠΑΟΚ και σε αυτούς που τον βοηθούν. Κανένας μας εδώ μέσα δεν πρόκειται να ρίξει λάσπη σε κανέναν από τους υποψηφίους. Οι διάφορες φήμες που κυκλοφορούν, δεν βγαίνουν από εμάς.Δεν ασχοληθήκαμε ποτέ με τους υποψηφίους δημάρχους. Μερίδα του τύπου έχει προκαλέσει αυτήν την κατάσταση γιατί πουλάει αυτό το θέμα. Χαίρομαι πολύ που είσαι μαζί μας στο θέμα της κατασκευής του γηπέδου » είπε χαρακτηριστικά.
«Ψηφίστε όποιον θέλετε, αλλά απέναντι μου μην νοιώθετε ότι έχετε κανέναν εχθρό. Μπορεί όταν παίζει ΑΡΗΣ- ΠΑΟΚ να θέλω να κερδίσει ο ΑΡΗΣ, αλλά στα θέματα που εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς, όπως η κατασκευή του γηπέδου, θα είμαι σύμμαχος του ΠΑΟΚ» σχολίασε ο Νίκος Ταχιάος.
Τα μέλη του διοικητικού του Α. Σ. ΠΑΟΚ αναφέρθηκαν και θέμα στέγασης για πολλά τμήματα άλλων αθλημάτων που διατηρεί ο ΠΑΟΚ «πέρα από την ΠΑΕ, υπάρχουν 22 τμήματα της ομάδας που είναι στο υψηλότερο σημείο και αυτά θα ωφεληθούν από τις σύγχρονες εγκαταστάσεις του νέου γηπέδου. Υπάρχει ένας οργανισμός ο οποίος κινείται, που δεν χρωστάει, μεγαλώνει και μέχρι τότε χρειάζεται βοήθειες» όπως είπαν.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» τόνισε πως «Η πόρτα μου θα είναι πάντα ανοιχτή για τον ΠΑΟΚ, όπως και για τον καθένα και ότι βοήθεια μπορεί να υπάρξει, εγώ είμαι πρόθυμος να την προσφέρω. Ο δήμος τα επόμενα χρόνια πρέπει να διερευνήσει την δυνατότητα να φτιάξει έναν αθλητικό πυρήνα με γήπεδα, διαφόρων αθλημάτων» και κατέληξε λέγοντας ότι «Το πρόβλημα είναι μεγάλο εξ’ αιτίας της έλλειψης διαθέσιμων οικοπέδων εντός του πολεοδομικού συγκροτήματος».

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.