, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ν. Χαρδαλιάς: Το μεγάλο στοίχημα να μην επεκταθεί ο ιός στη Θεσσαλονίκη – Ολέθριο ένα lockdown

“Το μεγάλο στοίχημα είναι ένα να μπορέσουμε και στη Θεσσαλονίκη να σταματήσουμε την επέκταση του ιού” αυτό τόνισε ο υφυπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Χαρδαλιάς, αμέσως μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν ώστε να περιοριστούν οι μολύνσεις και να μειωθούν σταδιακά τα κρούσματα που βρίσκονται πολύ ψηλά το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Χαρδαλιάς χαρακτήρισε πολύ κρίσιμη την κατάσταση και εξήγησε πως θα ήταν ολέθριο η Θεσσαλονίκη να περάσει σε ένα άλλο στάδιο, όπως ολέθριο τόνισε πως θα ήταν για όλους ένα lockdown.
Ο υφυπουργός έκανε έκκληση προς του κατοίκους της περιοχής να είναι πολύ προσεκτικοί και να εφαρμόζουν όλα τα μέτρα. Πρόσθεσε, πως ειδικά στη Θεσσαλονίκη ενόψει του πενθημέρου που ακολουθεί με τους εορτασμούς στη πόλη χρειάζεται μεγάλη προσοχή. “Προσοχή στις οποίες μετακινήσεις διότι αν μεταφερθεί το ιικό φορτίο στις όμορες περιοχές θα είναι ολέθριο” τόνισε για να επαναλάβει “μεγάλη προσοχή στις μετακινήσεις”.
Ο κ. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 00:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 το πρωί στη Θεσσαλονίκη, με τις μόνες μετακινήσεις που θα επιτρέπονται να είναι οι αναγκαστικές, για εργασία με εγγραφή δήλωση μέσα από το ΕΡΓΑΝΗ και για λόγους υγείας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο Α’ αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και ο πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.