, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξέχασε τα Ίμια ο Σημίτης και λέει πως για όλα φταίει ο… Καραμανλής!

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε το άρθρο – παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», όπου και κατηγορεί τον Κώστα Καραμανλή για την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά
Στο καραμανλικό στρατόπεδο κάνουν σαφείς αναφορές στη διαχείριση της κυβέρνησης Σημίτη σε κρίσιμα εθνικά θέματα, όπως τα Ίμια αλλά και τις περίφημες «γκρίζες ζώνες».
Θυμίζουν πως ως απότοκος της κρίσης των Ιμίων, ήταν η συμφωνία Σημίτη – Ντεμιρέλ στη Μαδρίτη όπου «τακτοποιούσε» την κατάσταση στο Αιγαίο.
Η συγκεκριμένη συμφωνία προβλήθηκε ως κατόρθωμα της εκσυγχρονιστικής πολιτική Σημίτη αλλά, στην πραγματικότητα, με την υπογραφή του στη Μαδρίτη ο Σημίτης επισφράγισε την τουρκική θεωρία των γκρίζων ζωνών.
Στο άρθρο του ο Κώστας Σημίτης αποδίδει τις ευθύνες στον Κώστα Καραμανλή για τη σημερινή προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Ο πρώην πρωθυπουργός περιγράφει την πολιτική της κυβέρνησής του στο Ελσίνκι και κάνει λόγο για μια επιτυχία που “δεν ολοκληρώθηκε”.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.