, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξαναζωντανεύει το καταφύγιο των Αγ. Αποστόλων στην Ορμύλια Χαλκιδικής

Το καταφύγιο μικρών ζώων στους Αγίους Αποστόλους της Ορμύλιας παίρνει και πάλι ζωή, χάρη στο μεράκι και την αγάπη για τον τόπο  του νέου διοικητικού συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Ορμύλιας.
Το καταφύγιο υπήρχε αρκετά χρόνια πριν και είχε δημιουργηθεί από τον ίδιο σύλλογο παλαιότερα. Υπήρχαν τότε 21 ελάφια, λαγοί και αγριογούρουνα. Τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε ενδιαφέρον με αποτέλεσμα να χαθούν όλα τα ελάφια, εκτός από ένα και ο,τιδήποτε άλλο υπήρχε εντός.
“Φέτος τον Ιούνιο μετά από εκλογικές διαδικασίες αναλάβαμε νέοι άνθρωποι με αγάπη και όραμα για το τόπο μας.  Ανακατασκευάσαμε το καταφύγιο, φτιάξαμε ξανά τα υπόγεια συστήματα άρδευσης, φέραμε λαγούς για αναπαραγωγή” λέει στο halkidikinews.gr ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ορμύλιας, Ιωακείμ Τσινάς.
Πριν λίγες μέρες, με τη συνδρομή δωρητών, έφθασαν στο καταφύγιο δύο περήφανες ελαφίνες, η Μορφούλα και η Χάιδω!
 
Τα μέλη του Συλλόγου βρίσκονται σε διαδικασία εμπλουτισμού του καταφυγίου με πέρδικες προς αναπαραγωγή, παγωνιά, χήνες και διάφορα άλλα ζώα!
Το Καταφύγιο βρίσκεται πλησίον του εξωκλησιού των Αγίων Αποστόλων σε μια πανέμορφη τοποθεσία και είναι προσβάσιμο από όλο το κόσμο.
 
πηγή και Photo halkidikinews.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.