, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά τείχη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα»

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μηυτσοτάκη παρευρίσκεται σήμερα στην σύνοδό Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να ζητήσει και να λάβει την έμπρακτη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στην ολοένα αυξανόμενη προκλητικότητα της Τουρκίας.
Συγκεκριμένα ο κ. Μητσοτακής έκανε την εξής δήλωση:
«Σήμερα δεν θα ενημερώσω απλά τους ομολόγους μου για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα ζητήσω και είμαι σίγουρος ότι θα λάβω την έμπρακτη στήριξή τους απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα. Το δήθεν MOU μεταξύ Λιβύης και Τουρκίας είναι άκυρο. Παραβιάζει κατάφωρα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και δεν παράγει έννομο αποτέλεσμα. Η Ευρώπη υψώνει διπλωματικά τείχη απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα και σε όλη αυτή τη διαδικασία η χώρα μας δεν είναι μόνη της. Έχει πολύ ισχυρούς συμμάχους και πορευόμαστε με ψυχραιμία, με αυτοπεποίθηση και κυρίως με σχέδιο. Και με τη βεβαιότητα ότι ενωμένος ο ελληνικός λαός στηρίζει τις πρωτοβουλίες μας».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.