, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξεκίνησε τις εργασίες του το Thessaloniki Summit 2019

Άρχισε τις εργασίες του σήμερα το πρωί το 4ο Thessaloniki Summit, στο πλαίσιο του οποίου θα συμμετέχουν 3 πρωθυπουργοί, πολιτικοί, πρόεδροι οργανισμών, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και business leaders.
Φωτογραφίες: ΘΑΝΑΣΗΣ ΕΛΜΑΖΗΣ

Σύνοδο εθνικής και βαλκανικής εμβέλειας χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης, το 4ο Thessaloniki Summit, ανοίγοντας τις εργασίες του διήμερου συνεδρίου στο οποίο συμμετέχουν οι πρωθυπουργοί Ελλάδας, Βόρειας Μακεδονίας και Βουλγαρίας, ο υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, οι πρέσβεις των ΗΠΑ, του Καναδά και της Κίνας καθώς και υπουργοί, πανεπιστημιακοί, επιχειρηματίες.

Στόχος του 4ου Thessaloniki Summit είναι, όπως είπε ο κ. Σαββάκης, η δικτύωση με την Νοτιοανατολική Ευρώπη, η ανάδειξη των προβλημάτων, αλλά και των ρεαλιστικών και εφαρμόσιμων λύσεων. Όπως είπε, οι διακεκριμένοι ομιλητές θα αναδείξουν τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν τα επόμενα χρόνια οι επιχειρήσεις και οι κοινωνίες στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια, με στόχο να εισφέρουν στο δημόσιο διάλογο και να διαμορφώσουν νέους κοινωνικούς στόχους.

«Δημιουργείται μια νέα δυναμική παραγωγικής ανασυγκρότησης για Ελλάδα και τα Βαλκάνια» ανέφερε ο κ. Σαββάκης και σε αυτό το πλαίσιο, όπως είπε είναι σημαντική η οπτική των ΗΠΑ, του Καναδά και της Κίνας για την περιοχή, που θα διατυπωθεί μέσω των πρέσβεων των τριών χωρών.
Ακόμα στο 4ο Thessaloniki Summit θα δοθεί έμφαση στις γεωπολιτικές εξελίξεις, σε θέματα υλικών και άυλων υποδομών υποστήριξης θέματα ενεργειακής ασφάλειας λειτουργία αγορών κεφαλαίου εφαρμογή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.