, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ξεκινάει σήμερα η εβδομάδα εθελοντικής αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης – Συκεών

Με το σύνθημα κάνουμε «Share το… χρόνο μας και follow σ’ έναν σημαντικό θεσμό», σε πυρετώδεις ρυθμούς κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης βρίσκεται ο δήμος Νεάπολης-Συκεών καθώς ξεκινά αύριο, Σάββατο 3 Νοεμβρίου, η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που θα διαρκέσει έως το άλλο Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018.

 Κλιμάκια του δήμου, με επικεφαλής τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, αντιδημάρχους, δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους και μέλη τοπικών φορέων και συλλόγων, «οργώνουν» καθημερινά κάθε περιοχή ενημερώνοντας και προσκαλώντας τους πολίτες να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης.

«Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο κερδίζουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή χάρη στην εθελοντική προσφορά. Κι εμείς εδώ στον τόπο μας είμαστε πολύ περήφανοι βλέποντας τους δικούς μας εθελοντές αιμοδότες σε κάθε εξόρμηση να είναι μαζί μας, να είναι δυναμικά παρόντες», αναφέρει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.
Η Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας ξεκινά αύριο, Σάββατο 3 Νοεμβρίου από τα Πεύκα και τον Αγ.Παύλο, και ολοκληρώνεται το Σάββατο 10 Νοεμβρίου στη Νεάπολη, με ενδιάμεσο σταθμό τις Συκιές.
Κατά τη διάρκειά της, ταυτόχρονα με την προσφορά αίματος, οι εθελοντές θα ενημερώνονται για την προσφορά οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων, μυελού των οστών και βλαστοκυττάρων.
Αξίζει να τονιστεί ότι παράλληλα με την αιμοδοσία θα συγκεντρώνονται φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Το πρόγραμμα
Δυναμικό «παρών» στην πανστρατιά εθελοντισμού του δήμου Νεάπολης-Συκεών δίνουν όλοι οι τοπικοί κοινωνικοί φορείς του δήμου, με κορυφαίους αρωγούς την Ι.Μ. Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, τους Ιερούς Ναούς του δήμου, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ», το Κέντρο Εργάνη, την Ένωση Γονέων Νεάπολης-Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου.
Η εθελοντική αιμοδοσία του Νοεμβρίου, που έρχεται να συμβάλει αποφασιστικά στην κάλυψη των μεγάλων αναγκών των νοσοκομείων σε αίμα, πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο», «Γ.Παπανικολάου» και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.
Σάββατο 3.11.2018 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19, Πεύκα) και
-Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14, Αγ. Παύλος)
Κυριακή 4.11.2018 // 8 π.μ.-2 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
Δευτέρα 5.11.2018 //10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών ((Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
Τρίτη 6.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
Τετάρτη 7.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1, Συκιές)
Πέμπτη 8.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)
Παρασκευή 9.11.2018 // 10 π.μ.-8 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης(Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)
Σάββατο 10.11.2018 // 9 π.μ.-2 μ.μ.
-Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125, περ. Στρεμπενιώτη, Νεάπολη)
Δείτε το τρέιλερ για την εβδομάδα αιμοδοσίας εδώ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.