, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ξεπέρασαν τις 8.700 οι αιτήσεις την πρώτη ημέρα για το «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ»

Ικανοποιημένο για την πορεία υποβολής αιτήσεων, αλλά όχι από την ταχύτητα πρόσβασης στην e-πλατφόρμα του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ», κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της στον β’ κύκλο, εμφανίζεται το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ).
Όπως αναφέρει, έως τις 21:30 της Δευτέρας είχαν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες υποβολής για 8.797 αιτήσεις, είχαν δεσμευτεί 118 εκατ. ευρώ και μέσα στην πλατφόρμα βρίσκονταν 17.863 χρήστες.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, λόγω της μεγάλης συμμετοχής, η πλατφόρμα εξακολουθεί να αποκρίνεται με καθυστέρηση και χρειάζεται υπομονή από τους χρήστες. Η εταιρεία που διαχειρίζεται την πλατφόρμα είχε διαβεβαιώσει εγγράφως στις 12/9 για την πλήρη ετοιμότητα του πληροφοριακού συστήματος και θα εργαστεί όλη τη νύχτα για να βελτιώσει την ταχύτητα και τη λειτουργικότητα του συστήματος.
Επιπλέον, λόγω της ταχύτατης απορρόφησης των προβλεπόμενων πόρων, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξετάζει τη δυνατότητα να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του προγράμματος.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.