, Παρασκευή
26 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ξεπερνούν τους 12.000 οι πολίτες που εξυπηρετούνται στο Κέντρο Υγείας Ευόσµου

Το Κέντρο Υγείας Ευόσµου εξυπηρετεί σε καθηµερινή βάση κατά µέσο όρο 300 πολίτες της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ µηνιαίως ο αριθµός αυτός ανέρχεται περίπου στους 12.000, σύµφωνα µε την διευθύντρια, Φωτεινή Δάντση. Όπως εξηγεί στην Karfitsa, η λειτουργία του είναι ικανοποιητική αν και «υπάρχουν κι άλλες δυνατότητες, που προσπαθούµε να τις αξιοποιήσουµε». Το συγκεκριµένο Κέντρο Υγείας αστικού τύπου, στελεχώνεται από γενικούς γιατρούς, παιδιάτρους, πνευµονολόγο, καρδιολόγο, γυναικολόγο, οδοντίατρο, παιδοδοντίατρο, οφθαλµίατρο,  παιδοχειρουργό, ακτινολόγους, µικροβιολόγους και χειρουργό που δεν βρίσκεται εκεί βέβαια σε καθηµερινή βάση. «Υπάρχουν κάποιες ειδικότητες ακόµη που προβλέπεται να έρθουν, όπως ορθοπεδικοί και δερµατολόγοι, που τις ζητάει και ο κόσµος», αναφέρει η ίδια. Μάλιστα συµπληρώνει πως «υπάρχει τµήµα µαστογράφου και υπερήχων για να εξυπηρετείται ο κόσµος. Επίσης, έχουµε 24ωρη λειτουργία ακτινολογικού και µικροβιολογικού µε εφηµερεύοντες γιατρούς».

Ανάλογα µε την ειδικότητα, ο µέσος όρος αναµονής ανέρχεται σε 10-15 ηµέρες. «Για τις ειδικότητες του γυναικολόγου και του καρδιολόγου η αναµονή µπορεί να φτάσει µέχρι και ένα µήνα, ανάλογα µε το περιστατικό. Η εξέταση στους γενικούς γιατρούς, γίνεται χωρίς ραντεβού, ενώ κατόπιν ραντεβού γίνεται µόνο η συνταγογράφηση», λέει η κ. Δάντση. Ένα ζήτηµα που έχει προκύψει, είναι πως πλέον δεν υπάρχει φύλαξη καθώς «έληξε η σύµβαση. Έχω απευθυνθεί στην 3η ΥΠΕ και αναµένεται να γίνουν προσλήψεις φυλάκων. Μέχρι στιγµής δεν έχει σηµειωθεί κάποιο περιστατικό βέβαια», σηµειώνει η διευθύντρια του Κέντρο Υγείας Ευόσµου.

Από την πλευρά του ο διοικητής της 3ης ΥΠΕ Γιώργος Κίρκος λέει χαρακτηριστικά πως «οι ωφελούµενοι, που είναι πολλοί, χάρηκαν ιδιαίτερα για τη λειτουργία και εφηµέρευση του Κέντρου Υγείας. Πριν από εννιά  µήνες στελεχωνόταν από 12 γιατρούς και σήµερα έχει 32. Η προσπάθεια που κάνουµε είναι να έχουµε παιδίατρο σε όλη την εφηµερία κι όχι µόνο σε εφηµερία ετοιµότητας».

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.