, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΟΑΕΔ: Επιδότηση έως 18.000 ευρώ στην νεανική επιχειρηματικότητα

Ο ΟΑΕΔ ετοιμάζεται να «ρίξει» στον πόλεμο κατά της ανεργίας 5 νέα προγράμματα τα οποία θα ωφελήσουν 24.000 πολίτες.
Πιο συγκεκριμένα τα προγράμματα θα απευθύνονται σε ανέργους, άνεργους πτυχιούχους και νέους πτυχιούχους.
Το πρώτο πρόγραμμα θα απευθύνεται σε νέους έως 29 ετών και θα στηρίζει την νεανική επιχειρηματικότητα. Οι ωφελούμενοι θα είναι 5.000 άνεργοι, με τον ΟΑΕΔ να χρηματοδοτεί 2.500 επιχειρηματικά σχέδια. Το ποσό της ενίσχυσης, μπορεί να φτάσει έως και τα 18.000 ευρώ.
Το δεύτερο πρόγραμμα θα αφορά 3.000 άνεργους πτυχιούχους ΑΕΙ και ΤΕΙ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα αφορά σε ηλικίες από 22 έως 29 ετών και η απασχόληση θα γίνει σε υπουργεία και εποπτευόμενους δημόσιους φορείς.
Το τρίτο πρόγραμμα θα έχει ως στόχο του την κατάρτιση και πιστοποίηση 3.000 ανέργων θεωρητικών σπουδών σε κλάδους αιχμής. Η δράση απευθύνεται σε ανέργους έως 29 ετών, ενώ προβλέπονται διάφοροι τομείς δραστηριοποίησης.
Το τέταρτο πρόγραμμα θα επιζητεί την επαγγελματική ενδυνάμωση για 10.000 ανέργους ηλικίας 18 – 29 ετών. Αυτό θα γίνει μέσω της διασύνδεσης κρίσιμων τομέων της οικονομίας όπως ο τουρισμός με την αγροδιατροφή.
Το πέμπτο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ αφορά νέους πτυχιούχους, ηλικίας 24-29 ετών, θετικής, τεχνολογικής και οικονομικής κατεύθυνσης. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 40,2 εκατ. ευρώ και θα αφορά 3.000 θέσεις. Οι νέοι που θα ενταχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα θα καταρτιστούν πάνω σε Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.