, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΟΑΕΔ: Ποιοι θα λάβουν επίδομα 400 ευρώ και πότε θα καταβληθεί

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020 εφάπαξ την οικονομική ενίσχυση ύψους 400 ευρώ σε μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, όπως αναφέρεται σε σχετική απόφαση των υπουργείων Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και Εσωτερικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ.
Αναλυτικά, στην απόφαση επισημαίνονται τα εξής:
-Χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο
Εγκρίνουμε τη χορήγηση από τον ΟΑΕΔ εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ύψους 400 ευρώ σε κάθε μη επιδοτούμενο μακροχρόνια άνεργο, εγγεγραμμένο στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, που αποκτά την ιδιότητα του μακροχρόνια ανέργου από 1-3-2020 έως και τη δημοσίευση της παρούσας, εξαιρουμένων όσων έλαβαν την εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της υπ’αρ. οικ. 5687/282/16-4-2020 κοινής υπουργικής απόφασης (Β’ 1468).
-Διαδικασία καταβολής της οικονομικής ενίσχυσης
1. Η καταβολή της οικονομικής ενίσχυσης του άρθρου 1 πραγματοποιείται από τον ΟΑΕΔ κατόπιν έγκρισης από το Δ.Σ. του Οργανισμού, μετά από οίκοθεν έλεγχο στο μητρώο ανέργων και σχετική εισήγηση των αρμοδίων Διευθύνσεων.
2. Από τον οίκοθεν έλεγχο του ΟΑΕΔ διαπιστώνονται για κάθε δικαιούχο τα παρακάτω στοιχεία:
α) Η διατήρηση της ιδιότητας του μακροχρόνια άνεργου κατά τη δημοσίευση της παρούσας,
β) το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,
γ) ο αριθμός δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου.
δ) ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (ΑMΚΑ),
ε) ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),
στ) ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).
3. Οι δικαιούχοι οφείλουν να επικαιροποιήσουν τα ως άνω στοιχεία στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΟΑΕΔ εντός χρονικού διαστήματος που θα ορίσει ο ΟΑΕΔ.
4. Η καταβολή της εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης ολοκληρώνεται την 31-12-2020.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.