, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΟΑΣΘ: Μια ανοιχτή πληγή της Θεσσαλονίκης που μας ταλαιπωρεί καθημερινά

Οι μετακινήσεις στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας για πολίτες και επισκέπτες είναι σχεδόν απαγορευτική. Ο ΟΑΣΘ χωρίς να κάνει διακρίσεις, ταλαιπωρεί τους πάντες και κανένας υπεύθυνος δεν φαίνεται να ασχολείται με το θέμα. Κυβέρνηση και ΟΑΣΘ κάνουν δηλώσεις αλλά γιατρειά δεν υπάρχει.
Της ΕΥΗΣ ΚΥΡΜΑΚΙΔΟΥ*
Και μπορεί στην Αθήνα πολλοί να παραπονιούνται για τις μετακινήσεις τους, όμως εδώ στην πόλη μας έχουμε μόνο έναν ΟΑΣΘ. Δεν έχουμε μετρό, δεν έχουμε τραμ, δεν έχουμε τρόλεϊ, επομένως επιλογές στις μετακινήσεις δεν υπάρχουν. Οι παλιές αποτυχημένες λογικές διαχείρισης συνεχίζονται και δεν υπάρχει κανένας, μέχρι στιγμής, οδικός χάρτης για την προοπτική των συγκοινωνιών της πόλης.
Τα λεωφορεία που κυκλοφορούν αν και πρέπει να αποσύρονται μετά την παρέλευση 20ετίας η κυβέρνηση και πάλι πρωτοτύπησε και αντί να προχωρήσει σε ανανέωση του στόλου, αύξησε την ηλικία απόσυρσης στα 23 χρόνια! Έτσι καθημερινά σχεδόν χαλάει και ένα λεωφορείο. Και σε όσα κυκλοφορούν, έχουν χαλασμένα κλιματιστικά, είναι ασφυκτικά γεμάτα και οι «πορτοφολάδες» οργιάζουν.
Όσο για τις στάσεις…. όλες σχεδόν παρουσιάζουν μια τριτοκοσμική εικόνα και ο δήμος Θεσσαλονίκης ούτε τις συντηρεί ούτε τις ανακαινίζει εδώ και 10 χρόνια. Το γεγονός ότι στο ΔΣ του Οργανισμού συμμετέχει εκπρόσωπός του δήμου Θεσσαλονίκης, δεν φαίνεται να βοηθά την κατάσταση.
Η ταλαιπωρία των πολιτών συνεχίζεται και όλοι σφυρίζουν αδιάφορα και αυτή την αδιαφορία θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε μια και στις άμεσες προτεραιότητας του υποψηφίου δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβας, είναι η συμμετοχή του ιδίου στο ΔΣ του ΟΑΣΘ. Άμεση ενημέρωση, πίεση προς κάθε αρμόδιο, συνεργασία, διεκδίκηση για τους πολίτες. Μόνον έτσι μπορεί να γλυτώσουμε από τη σημερινή ταλαιπωρία που λέγεται ΟΑΣΘ.
* Η Εύη Κυρμακίδου είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη «ΝΑΙ στη Θεσσαλονίκη» του Κωνσταντίνου Ζέρβα
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.