, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης: Σαφάρι ελέγχων και νέο κρούσμα παράνομης λεύκανσης

Νέο σαφάρι ελέγχων ξεκίνησε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να βάλει ένα τέλος στη λειτουργία των επιχειρήσεων που προσφέρουν παρανόμως υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία χρόνια, επιχειρήσεις που λειτουργούν ως κέντρα αισθητικής, προσφέρουν, εν κρυπτώ, υπηρεσίες λεύκανσης υπό αδιευκρίνιστες κι επικίνδυνες για τη Δημόσια Υγεία συνθήκες.
Σε αυτό το πλαίσιο, προ ολίγων ημερών, πραγματοποιήθηκε αυτοψία σε επιχείρηση στην οδό Καρόλου Ντηλ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παρουσία όλων των αρμόδιων φορέων της Πολιτείας, διαπιστώθηκε πως προσφέρονται παράνομα υπηρεσίες λεύκανσης, γεγονός που οδηγεί τον ΟΣΘ στο να πράξει τα νόμιμα, προκειμένου να επιβληθεί πρόστιμο και να σφραγιστεί η επιχείρηση.
Ειδικότερα, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε από ειδικό κλιμάκιο του ΟΣΘ στις 24 Ιουλίου, το οποίο απαρτιζόταν από δύο οδοντιάτρους – μέλη του ΟΣΘ, έναν μηχανικό – μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, υπό Αστυνομική παρουσία. “Ξεκινήσαμε μπαράζ ελέγχων σε επιχειρήσεις που με τη “βιτρίνα” των κέντρων αισθητικής, προσφέρουν και παράνομες κι επικίνδυνες υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών. Έχουμε στη διάθεσή μας πληροφορίες και το άμεσα προσεχές διάστημα, θα προβούμε στα νόμιμα”, αναφέρει σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Δεβλιώτης.
Υπενθυμίζεται πως ένα χρόνο νωρίτερα, τον Ιούλιο του 2017, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε παράνομο ινστιτούτο λεύκανσης δοντιών στην οδό Προξένου Κορομηλά, επίσης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Κατόπιν όλων των νόμιμων ενεργειών του ΟΣΘ, επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 74.367,57 ευρώ και σφράγιση της επιχείρησης, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και στην Αθήνα. “Δίνουμε έναν αγώνα προκειμένου να διασφαλίσουμε τη Δημόσια Υγεία των συμπολιτών μας. Παραμένουμε σε άμεση συνεννόηση και με τους υπόλοιπους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της χώρας. Όσοι παίζουν παιχνίδια εν κρυπτώ σε βάρος της Υγείας των Ελλήνων, να είναι προετοιμασμένοι πως θα μας βρουν μπροστά τους” τονίζει ο κ. Δεβλιώτης.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο ΟΣΘ ανοίγει γραμμή επικοινωνίας με τους πολίτες, οι οποίοι μπορούν να προχωρούν σε καταγγελίες για επιχειρήσεις που προσφέρουν παράνομες υπηρεσίες λεύκανσης δοντιών, στο email [email protected].

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.