, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Οι Μαυρογιαλούροι ξανάρχονται

Θέμα χρόνου ήταν το πότε η κυβέρνηση θα υποσχόταν πως θα γίνουν χιλιάδες νέες προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με χαμόγελο… Μαυρογυαλούρου το ανακοίνωσε.
Του Ευθύμη Καρανάσιου*
Έρχονται εκλογές, κάτι πρέπει να πει ο ΣΥΡΙΖΑ, τι πιο εύκολο από το να υποσχεθεί χιλιάδες προσλήψεις και επειδή προφανώς δεν έχουμε ακόμα πάρει χαμπάρι το τι σημαίνει η χρεοκοπία μιας χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προχωρήσει ακόμα πιο μπροστά το θέμα των προσλήψεων, με τον προεκλογικό παροξυσμό υποσχεσιολογίας της «ΠΡΩΤΗΣ ΦΟΡΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ»  όλα μπορούν να γίνουν, με αυτό τον τρόπο όλοι θα μισθοδοτούμαστε από το κράτος, η ανεργία θα πέσει στο 0% και όλοι θα είμαστε ευτυχισμένοι και έστω για λίγο θα γλεντήσουμε, γιατί αμέσως μετά θα χρεοκοπήσουμε μια για πάντα.
Μπορεί το παραπάνω σενάριο να είναι υπερβολικό, από την άλλη όμως ακολουθεί ακριβώς τον παραλογισμό της κυβέρνησης, την επανάκαμψη του «ελληνικού ονείρου της δεκαετίας του ‘80»: όλοι στο Δημόσιο και αν δεν μπορούν να βολευτούν όλοι στο Δημόσιο, τουλάχιστον ας το πιστέψουν όσοι περισσότεροι γίνεται, ώστε να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ στις κάλπες.
Το έχω πει και ξαναπεί πάρα πολλές φορές, όποιος νομίζει ότι έχουμε διαφύγει οριστικά τον κίνδυνο της πραγματικής χρεοκοπίας και του Grexit είναι γελασμένος.
Όσο κι αν φτιάξουν οι αριθμοί στα δημοσιονομικά, αν δεν αλλάξουμε νοοτροπία είναι αρκετά πιθανό να βρεθούμε στην ίδια θέση όπως το 2010 ή το 2015 και τότε θα είναι πολύ αργά, όχι για τους διορισμούς, αλλά για δάκρυα.
Τέλος θα ήθελα να επισημάνω ότι για πρώτη φορά μια κυβέρνηση, και μάλιστα της Αριστεράς, σπάει την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων και μάλιστα σε μαζική κλίμακα.
Εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία που ανακοινώθηκε, τότε 10.000 κληρικοί θα βρεθούν εκτός μισθολογίου του Δημοσίου και οι αμοιβές τους θα είναι αποτέλεσμα επιδότησης.
Ο κ. Τσίπρας, προκειμένου να εμφανισθεί ως ο πολιτικός που βγάζει τους ιερείς από την τακτική μισθοδοσία, ανοίγει το ασκό του Αιόλου για όλο το Δημόσιο και αυτό δεν θα αρέσει σε πολλούς οι οποίοι στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ…
*Ο Ευθύμης Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας, πρώην βουλευτής Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.