, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι νέες προσθήκες στο Ellen’s Ice Cream είναι τα γλυκά που πρέπει να δοκιμάσεις (ΦΩΤΟ)

Semifreddo παγωτό, λαχταριστά ζεστά brownies, affogato, τούρτες και καταΐφι, όλα με φρέσκα υλικά ποιοτικές πρώτες ύλες, από Ελλάδα και εξωτερικό, είναι οι πέντε νέες προσθήκες στον κατάλογο του Ellen’s Milk Ice Cream (οδός Καρόλου Ντηλ 1). Το μαγαζί στη Θεσσαλονίκη όπου αποθεώνεται το παγωτό, ήρθε η στιγμή να μας γνωρίζει νέες επιλογές και μας ξαναδίνει μια καινούργια εμπειρία σε παλαιότερες γεύσεις, χρησιμοποιώντας «ψαγμένες» ύλες.

H Έλενα Γιαννακίδου

Παρακάτω μπορείτε να «πάρετε» μια… πρώτη γεύση:

1. Semifreddo παγωτό! «Ζεσταίνουμε το παγωτό για να μην κρυώνουμε»

Χρησιμοποιώντας μια ειδική μέθοδο η Έλενα Γιαννακίδου, ιδιοκτήτρια του καταστήματος, ζεσταίνει το παγωτό. Πιο συγκεκριμένα, όμορφες και πολυτελή συσκευασίες έχουν γεμίσει με το Semifreddo παγωτό και αποθηκεύεται στην κατάψυξη. Ωστόσο, η καινοτομία της παρασκευής του είναι ότι γεύοντας το έχει την αίσθηση ενός πιο θερμού παγωτού, από ότι το συνηθισμένο, η υφή όπως και η μεστότητα της γεύσης του δεν αλλάζει, η αίσθηση όμως είναι πιο ζεστή στο στόμα, κάνοντας το παγωτό πιο… φιλικό τις κρύες ημέρες. Άλλωστε, όπως είναι και ένα από τα μότο του καταστήματος «Ζεσταίνουμε το παγωτό για να μην κρυώνουμε». Μερικές από τις γεύσεις που μπορείς να βρεις είναι νουτέλα, καραμέλα, σοκολάτα brownies και βανίλια.

 

2. Νόστιμες και φρέσκες τούρτες-κόσμημα!

Μια τούρτα δεν είναι ένα απλά ένα γλυκό, διότι εκτός από το ότι αποτελεί τον τρόπο που γιορτάζονται παραδοσιακά γιορτές και γενέθλια, αποτελεί ένα όμορφο δώρο, ενώ μπορεί να κλείσει γλυκά ένα δείπνο. Οι τούρτες της Ελ.Γιαννακίδου όμως έχουν ένα ακόμη ατού, ότι μπορούν να κοσμήσουν ένα γιορτινό τραπέζι με το προσεγμένο ντιζάιν τους, ενώ παράλληλα τα φρέσκα υλικά και το παγωτό -στο οποίο εξιδανικεύεται το Ellen’s Milk Ice Cream- μπορούν να γίνουν το επισφράγισμα των γιορτών. Και για να σας δώσουμε ένα γευστικό spoiler: Οι τούρτες έχουν βάση το παντεσπάνι, ενώ η αμέσως επόμενη στρώσει είναι με σοκολάτα fudge, η οποία έχει μέσα μπράντι και Baileys.


 

3. Καφές με… παγωτό

Ένα ιταλικό είδος καφέ με παγωτό, το affogato είναι μια από τις νέες προσθήκες, η οποία έχει μαγέψει όλους τους ουρανίσκους που το έχουν δοκιμάσει. Το συγκεκριμένο προϊόν είναι αποτέλεσμα ενός ταξιδιού που έκανε η Ελ.Γιαννακίδου έως την μακρινή Βραζιλία, με σκοπό να βρει τον κατάλληλο καφέ με τον οποίο θα μπορούσε να συνδυαστεί και να δέσει σωστά το εξαιρετικής ποιότητας παγωτό που διαθέτει στο μαγαζί. «Επιλέξαμε τρεις κάστες καφέ. Κάναμε ειδική παραγγελία, ξέρουμε ποιος είναι ο παραγωγός ακόμη και το χωράφι στο οποίο παράγει τον καφέ», περιγράφει η ίδια. Ο καφές πέφτει ζεστός πάνω στο παγωτό και στη συνέχεια γίνεται σούπα και τρώγεται με το κουταλάκι.

 
4. Ζεστά και λαχταριστά brownies
Το all time classic γλυκό, τα brownies είναι ακόμη μια νέα επιλογή, η οποία πραγματικά αποθεώνεται όταν πάνω στα χειροποίητα brownies με την ρευστή λάβα Swiss Chocolate μέσα, τοποθετείται πάνω τους μια μπάλα παγωτού και κορυφώνεται γευστικά με sauce Salty Caramel ή fudge σοκολάτας.


 
5.Kαταΐφι 
Επιπλέον, στο κατάστημα μπορεί κανείς να βρει τα μελωμένα καταΐφι, με καβουρδισμένα ξηροκάρπια
και αγνό βούτυρο αγελάδας.



info:
Ellen’s Milk Ice Cream (Καρόλου Ντηλ 1 )
τηλ. 231 601 6098
 
Διαβάστε επίσης:
https://www.karfitsa.gr/%ce%bc%ce%b5%ce%bb%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%ac%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bb%ce%bb%ce%b5%cf%82-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85%ce%b3%ce%b5%ce%bd%ce%bd%ce%b9/
https://www.karfitsa.gr/%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%81%cf%8c%ce%bb%ce%bf%cf%85-%ce%bd%cf%84%ce%b7%ce%bb-1-%ce%b8%ce%b1-%ce%b2%cf%81%ce%b5%ce%b9%cf%82-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%bf%cf%8d%ce%bc%ce%b5%cf%81%ce%bf/

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.