, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι ονομασίες των προϊόντων μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών σε εκδήλωση του ΣΕΒΕ παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με τις ονομασίες των προϊόντων κατά τη συνάντηση εργασίας που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος στη Θεσσαλονίκη για τις εμπορικές ονομασίες, παρουσία του προέδρου της Ν.Δ Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο κ Τζιτζικώστας υπογράμμισε ότι στο εξωτερικό υπάρχουν δυο ειδών μακεδονικά προϊόντα. “Τα δικά μας μακεδονικά και αυτά που η γειτονική χώρα αποκαλούν «μακεδονικά» και εκτίμησε πως βρισκόμαστε μπροστά σε τσουνάμι αρνητικών εξελίξεων.

«Ο κ Τζιτζικώστας χαρακτήρισε εθνικά επιζήμια και ιδιαίτερα επικίνδυνη τη Συμφωνία των Πρεσπών ενώ τόνισε ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται από αυτή τη Συμφωνία δεν είναι μόνο συναισθηματικά και εθνικά και ιστορικά αλλά και οικονομικά. “Στην έκθεση οίνου, τα Σκόπια εμφανίστηκαν με κρασιά «μακεδονικά και με ιστορία 2000 ετών» τα οποία ονομάζουν «Το κρασί του Μεγάλου Αλεξάνδρου».

Παράλληλα ο περιφερειάρχης ευχαρίστησε ως Μακεδόνας όπως υπογράμμισε, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τη στάση του κόμματος στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, χαρακτηρίζοντάς την συνεπή, σωστή και εθνικά ωφέλιμη.

Σημείωσε επίσης πως η ΠΚΜ ήταν η πρώτη που έθεσε στον δημόσιο διάλογο το ζήτημα του «επιχειρηματικού εφιάλτη» που θα έρχονταν με τη Συμφωνία αυτή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.