, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι πολίτες βάζουν βαθμό στον Κυριάκο Μητσοτάκη και σε κάθε υπουργό

Τη θετική άποψη της κοινής γνώμης για την πορεία των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης καταγράφει νέα δημοσκόπηση που έκανε η εταιρία Opinion Poll.
Το μεγάλο όπλο για την κυβέρνηση παραμένουν οι κινήσεις της στην οικονομία, ενώ έντονες επιφυλάξεις υπάρχουν για την πολιτική της στο μεταναστευτικό/προσφυγικό, ειδικά από τη βάση της ΝΔ – η πλειονότητα των πολιτών θεωρούν ότι δεν υπήρξε έγκαιρη προετοιμασία.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επιβεβαιώνει επίσης την κυριαρχία του στο πολιτικό σκηνικό, καθώς η αποδοχή του είναι στο 53%, πάνω μάλιστα από τη θετικές γνώμες για την κυβέρνηση, ενώ υπερτερεί κατά πολύ του Αλέξη Τσίπρα, στη σύγκριση της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία: 45% έναντι 21%.
Η ικανοποίηση από τη γενική εικόνα της κυβέρνησης φτάνει στο 50%, με το 47% των ερωτηθέντων να έχει αρνητική άποψη. Η διείσδυση της κυβέρνησης πέραν του χώρου της ΝΔ είναι ισχυρή: το 20% του ΣΥΡΙΖΑ και το 57% του ΚΙΝΑΛ έχει θετική άποψη.

Προφανώς τα εθνικά θέματα επηρεάζουν την αξιολόγηση, που κάνουν οι πολίτες για τους υπουργούς και μάλλον έτσι εξηγείται η πρωτιά του Νίκου Δένδια, ενώ η θετική άποψη για την οικονομία έχει εκτοξεύσει τον Χρήστο Σταϊκούρα στη δεύτερη θέση.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.