, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι πρώτες 20 μέρες του Κωνσταντίνου Ζέρβα

Συνηθίζουν να λένε πως η αρχή είναι το ήμισυ παντός και πως η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται… Ετσι, οι πρώτες 20 μέρες της νέας διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζέρβα, ίσως, να θεωρούνται για κάποιους ενδεικτικές του τι θα ακολουθήσει στον δήμο Θεσσαλονίκης, ποιες θα είναι οι προτεραιότητες και οι στόχοι και φυσικά εάν μπορούν οι προεκλογικές εξαγγελίες να γίνουν πράξη για το καλό των δημοτών.
Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ
Από τις πρώτες ημέρες διοίκησης υλοποίησε τις δεσμεύσεις του κρατώντας ο ίδιος τις αρμοδιότητες στον τομέα της Καθαριότητας και εκπροσώπησης του δήμου Θεσσαλονίκης στο διοικητικό συμβούλιο του ΟΑΣΘ, καθώς θεωρεί πως η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό είναι δύο “αγκάθια” στην τρέχουσα θητεία. Παράλληλα, έχει ξεκινήσει ένα “μπαράζ” επισκέψεων σε εργοτάξια προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία των έργων που ανέλαβε από τη διοίκηση του Γιάννη Μπουτάρη και για τυχόν καθυστερήσεις.
Ποιές είναι όμως, επιγραμματικά, οι κινήσεις που έκανε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά το πρώτο 20ημερο ανάληψης των καθηκόντων του;
Καθημερινότητα του Πολίτη

  • Τοποθέτηση νέων κάδων σε δρόμους στην Δ΄και Ε΄ Κοινοτητα
  • Απομάκρυνση διπλοπαρκαρισμένων οχημάτων από κεντρικές αρτηρίες
  • Καθαρισμός μπαζότοπου στη δυτική πλευρά της πόλης, στην 26ης Οκτωβρίου
  • Καλλωπισμός επιλεγμένων 100 στάσεων του ΟΑΣΘ σε όλη τη Θεσσαλονίκη
  • Απομάκρυνση των παράνομων αφισών από στύλους της ΔΕΗ
  • Αλλαγή όλων των φθαρμένων ελληνικών σημαιών στα δημοτικά κτίρια
  • Απομάκρυνση του ξύλινου καραβιού από τον εξωτερικό χώρο του δημαρχείου
  • Ενέργειες για την άρση στέρησης της ασφαλιστικής ενημερότητας του δήμου
  • Αποκατάσταση του φωτισμού στoν πεζόδρομο της Ικτίνου

Δημοτικά έργα

  • Επίσκεψη στο εργοτάξιο της πλατείας Ελευθερίας – Πιέσεις στον εργολάβο για ολοκλήρωση του έργου
  • Ενημέρωση για την εξέλιξη της ανάπλασης στο πάρκο Παπάζογλου
  • Περιοδεία στα έργα στην πλατεία Φαναριωτών
  • Επίσκεψη για την πορεία των εργασιών στην πλατεία Μαβίλης
  • Εργασίες στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο που μεταστεγάστηκε στην παλιά Οικοκυρική Σχολή

“Η πόλη πρέπει να πάει μπροστά, να μη χάσει καμία ευκαιρία”, είπε ο κ.Ζέρβας στις προγραμματικές του δηλώσεις στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, με τη νέα σύνθεση των συμβούλων, τονίζοντας πως η διοίκηση του δεν επιθυμεί ούτε να διχάσει την πόλη, ούτε να την εκμεταλλευτεί. Υποσχέθηκε πως θα στηρίξει τη δημιουργία του Μουσείου Ολοκαυτώματος και πως θα διεκδικήσει την ολοκλήρωση μεγάλων υποδομών.
“Και Μετρό και νέος βιώσιμος ΟΑΣΘ, και ανάπλαση της ΔΕΘ και ανάπλαση του γηπέδου του ΠΑΟΚ, και ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου. Η λίστα είναι μακρά, δεν μπορεί να περιμένει”, είπε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα πάντως που ο κ.Ζέρβας επιχειρεί να αλλάξει κάποιες καταστάσεις  στη Θεσσαλονίκη και να βελτιώσει κάποιες άλλες, η αντιπολίτευση κάνει λόγο για “κακό ξεκίνημα” στηλιτεύοντας, κυρίως, τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να σχηματίσει την καινούργια διοίκηση και τον τρόπο λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου.
Παράλληλα, σχολιάζεται από δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης πως ο δήμαρχος συγκέντρωσε πολλές αρμοδιότητες -τις οποίες, κατά τη γνώμη τους, θα έπρεπε να μοιράσει- και προστίθεται πως το στίγμα των προθέσεων και του οράματος που έχει για την πόλη θα φανεί μέσα από την κατάρτιση του Προϋπολογισμού και του Τεχνικού Προγράμματος για το 2020 που αναμένονται να έρθουν προς συζήτηση τον προσεχή Οκτώβριο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.