, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

«Οι ψηφοφόροι τους περιμένουν στη γωνία της κάλπης…»

Του Ευ.Καρανάσιου* 

«Τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν». Αυτό ήταν το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, με τις οποίες ο ελληνικός λαός έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα νέα ευκαιρία και με αυτό το δόγμα κυβερνούν τη χώρα.

Μόνο που πλέον η διαχωριστική γραμμή έχει αλλάξει αναγκαστικά, καθώς πλέον το δίλημμα «μνημονιακός ή αντιμνημονιακός» δεν υπάρχει από το καλοκαίρι του 2015, όταν ο πρωθυπουργός υπέγραφε τα πάντα και μάλιστα παρακαλώντας τους δανειστές  γνωρίζοντας ότι το λογαριασμό της «περήφανης διαπραγμάτευσης» θα τον πλήρωνε ο λαός και όχι η κομματική νομενκλατούρα.

Το δίλημμα που προσπαθούν να στήσουν τώρα στο Μαξίμου είναι πιο σκληρό: «Με τους Συριζαίους ή με τους φασίστες», λένε και προσπαθούν να χτίσουν ιδεολογικό τείχος με σαθρά υλικά, όπως είναι η ρητορική του μίσους και η μισαλλοδοξία.

Το μόνο που καταφέρνουν είναι να απομονώνονται από το πολιτικό σύστημα και να απαξιώνονται στα μάτια των πολιτών που βλέπουν την προσπάθεια των εκλεκτών της εξουσίας να δηλητηριάσουν τη δημόσια ζωή μόνο και μόνο για να κρατηθούν στις καρέκλες τους.

Είναι φανερό ότι ο Αλέξης Τσίπρας ακολουθεί τα βήματα του Μαδούρο, μιλάει για «μαύρο μέτωπο» όταν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει παραχωρήσει τα πάντα στους δανειστές, από την παράταση της λιτότητας και το «τσεκούρωμα» των συντάξεων μέχρι την εκχώρηση της κρατικής περιουσίας για 99 έτη στο υπερταμείο.

Κατηγορεί την αξιωματική αντιπολίτευση ότι βρίσκεται πίσω από την επίθεση Μπουτάρη όταν επί χρόνια τροφοδοτούσε την κοινωνία με μηνύματα μίσους μιλώντας για προδότες, γερμανοτσολιάδες και νενέκους.

«Πας μη Συριζαίος φασίστας», είναι το νέο δόγμα του Μαξίμου, μόνο που δεν πείθει κανέναν, αντιθέτως οι πρακτικές που χρησιμοποιούν οι προπαγανδιστές της κυβέρνησης παραπέμπουν σε καθεστώτα τύπου Μαδούρο, με τα οποία άλλωστε συνδέονται πολλαπλώς.

Αυτοί που κόβουν συντάξεις και αυξάνουν φόρους ενώ υπόσχονται ότι τα Μνημόνια τελειώνουν, θέλουν να μετατρέψουν την πολιτική ζωή σε αρένα, μόνο που δεν αντιλαμβάνονται ότι οι ψηφοφόροι τούς περιμένουν στη γωνία της κάλπης…

*ο κ.Καρανάσιος είναι επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής της ΝΔ

 

 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.