, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι ώρες κυλούν αντίστροφα για την Βασιλική Θάνου – Πότε θα φύγει από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Μέτα και από την χθεσινή ψηφοφορία στην Βουλή οι ώρες κυλούν αντίστροφα για κ. Θάνου και αυτό γιατί πέρασε η ρύθμιση, που χαρακτηρίζει ασυμβίβαστο την προηγούμενη θητεία σε πολιτικό γραφείο ακόμα και Γενικού γραμματέα, ειδικότερα στο γραφείο του πρωθυπουργού οπού η κ. Θάνου είχε θητεύσει.
Πολλά στελέχη της κυβέρνησης καθώς επίσης και ο ίδιος ο πρωθυπουργός το ξεκαθάρισαν ότι θεωρούν το πρόσωπό της λήξαν από την επιτροπή. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Η κ. Θάνου θα φύγει ότι και αν λέει».
Πληροφορίες μέσα από την κυβέρνηση κάνουν λόγο πως η κ. Θάνου έχει προκαλέσει την έντονη δυσφορία του πρωθυπουργού ειδικότερα μετά και από το δημοσίευμα των Financial Times, το οποίο επικαλούταν δικαστικές πηγές και έκανε λόγο ότι η κ. Θάνου προωθούσε την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ για εμπλοκή πολιτικών αντιπάλων σε φερόμενα σκάνδαλα διαφθοράς.
Νερό στο αυλάκι αυτής της πρωτότυπής για τα χρονικά υπόθεσης έβαλε και ο Παναγιώτης Πικραμμένος ο οποίος και αυτός με την σειρά άφησε αιχμές δηλώνοντας σοβαρά ερωτηματικά για τις αποφάσεις της πρώην συναδέλφου του. Σημειώνοντας ότι πήρε αποφάσεις οι οποίες θα ελεγχθούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά τις προσπάθειές της να το αποφύγει.
Να σημειώσουμε ότι όλα αυτά προκάλεσαν την Αντίδραση της επιτροπής Ανταγωνισμού εχθές το βράδυ και συνάμα είχαμε την μεγάλη προσπάθεια από μεριάς του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να υπερασπιστεί την κ. Θάνου. Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και θα είμαστε εδώ να τις καταγράψουμε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.