, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι 27 της ΕΕ ενέκριναν τη συμφωνία διαζυγίου με τη Βρετανία

Εγκρίθηκε η συμφωνία του διαζυγίου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, προειδοποιώντας, πάντως, ότι δεν θα γίνει νέα ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση ακόμη κι αν η Βρετανική Βουλή την απορρίψει.

Οι ηγέτες κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενέκριναν την συμφωνία σε μόλις 39 λεπτά.
«Η ΕΕ27 ενέκρινε την συμφωνία αποχώρησης και την Πολιτική διακήρυξη για τις μελλοντικές σχέσεις ΕΕ-ΗΒ», ανακοίνωσε στο Twitter ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.
Η συμφωνία, προϊόν επίπονων και περίπλοκων διαπραγματεύσεων που κράτησαν ενάμιση χρόνο», είναι «η καλύτερη δυνατή» και η ΕΕ «δεν θα αλλάξει τη θεμελιώδη στάση της», διεμήνυσε νωρίτερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσερχόμενος στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
«Πιστεύω ότι η Βρετανική Βουλή, επειδή είναι σοφή, θα επικυρώσει τη συμφωνία», πρόσθεσε.
Οι Βρετανοί βουλευτές αναμένεται να ψηφίσουν τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου. Η Τερέζα Μέι, που βρίσκεται αντιμέτωπη με μια εσωκομματική πειθαρχία, καλείται τώρα να φέρει σε πέρας τον ηράκλειο άθλο, να εξασφαλίσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία που απαιτείται για να περάσει η συμφωνία.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.