, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Οι 9 τροφές που δεν πρέπει με τίποτα να τρως πριν κοιμηθείς

Το «κάτι ελαφρύ για βράδυ» μπορεί για μένα να είναι μια σαλάτα, για σένα λίγες φέτες αγγουριού και για κάποιον άλλον δύο σουβλάκια απ’ όλα. Το ελαφρύ είναι μια πολύ σχετική έννοια. Για να μην σου πέσει όμως το ελαφρύ…βαρύ, καλό είναι να ξέρεις ποιες είναι οι 9 τροφές που πρέπει να αποφεύγεις πριν τον ύπνο.
Μια μπριζόλα: Τι ψυχή έχει; Άσε που είναι και σκέτη πρωτεϊνη. Κι όμως, το κόκκινο κρέας διεγείρει τις φυσικές διεργασίες του οργανισμού και εάν είσαι ήδη σε υπερένταση ή κουρασμένη, θα δυσκολευτείς να κοιμηθείς.
Μια σαλατούλα: Όσο υγιεινή και αν είναι, απόφυγε να τη φας πριν τον ύπνο καθώς οι φυτικές ίνες που έχει κινούνται με αργό ρυθμό στο πεπτικό σου σύστημα. Γεγονός που θα σε οδηγήσει σε αϋπνία.
Ένα σακουλάκι πατατάκια: Εκτός του ότι είναι επεξεργασμένη τροφή, το όξινο γλουταμινικό νάτριο που έχουν δεν θα σου επιτρέψει να κοιμηθείς ήρεμα.
Μια μακαρονάδα: Που είναι και ελαφριά και χωνεύεται εύκολα. Μμμ, ναι, αλλά τα ζυμαρικά θα αυξήσουν την ινσουλίνη και όσο εσύ θα κοιμάσαι το βάρος σου θα αυξάνεται.
Λίγο παγωτάκι: Είναι λιχουδιά, είναι νόστιμο αλλά από την άλλη έχει τόσο λίπος και ζάχαρη που είναι σαν να λες στο σώμα σου «Πάχυνε κι άλλο, μπορείς!».
Λίγα κομμάτια πίτσα: Φύλαξέ την καλύτερα για το μεσημεριανό της επόμενης μέρας αφού όχι μόνο θα σε παχύνει αλλά και σου προκαλέσει και καούρες πριν τον ύπνο.
Δημητριακά με γάλα: Τέλεια για το πρωί αλλά για το βράδυ είναι επίφοβα καθώς η ζάχαρη και οι υδατάθρακες που περιέχουν δεν θα αφήσουν τον οργανισμό σου να ξεκουραστεί όπως θα έπρεπε.
Λίγη σοκολατίτσα: Αν δεν το θυμάσαι να βοηθήσουμε τη μνήμη σου: περιέχει καφεϊνη. Είναι σαν να πίνεις καφέ και μετά να περιμένεις να σε πάρει ο ύπνος…
Ένα ποτάκι: Μόνο ένα, μωρέ. Για να ηρεμήσουμε. Μπορεί να πέσεις ξερή για ύπνο αλλά ο ύπνος σου δεν θα είναι ποιοτικός και ξεκούραστος.
Πηγή: faysbook.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.