, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ολοκληρώθηκαν οι συναντήσεις Μητσοτάκη με εκπροσώπους εταιρικών κολοσσών

Ολοκληρώθηκαν οι επαφές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους μεγάλων εταιριών για προοπτικές νέων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου Deutsche Telekom, Tim Höttges, τον επικεφαλής της Deutsche Telekom για την Ευρώπη Srini Gopalan και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλη Τσαμάζ.
Σύμφωνα με πληροφορίες στο τραπέζι των συνομιλιών έπεσε το θέμα των επενδύσεων του Του ομίλου ΟΤΕ και εξετάστηκε η δυνητική συνεισφορά της DT στα σχέδια της κυβέρνησης για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.
Ακόμα ανακοινώθηκε πως ο όμιλος θέλει να λάβει μέρος στην Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα με στόχο τη διάθεση εξαιρετικά υψηλών ταχυτήτων Internet μέσω δικτύου οπτικών ινών. Οι εκπρόσωποι των εταιριών ενημέρωσαν τον πρωθυπουργό ότι μέσα στην επόμενη διετία θα δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας.
Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε με τον Dr. Schmitz, CEO και πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της RWE. Η συγκεκριμένη εταιρία είναι μια από της μεγαλύτερες εταιρείες πράσινης ενέργειας παγκοσμίως και οι δυο άντρες μίλησαν για την ελληνική αγορά.
Τέλος ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ενεργειακής εταιρείας Enel Green Power, η οποία είχε μεγάλη συμμετοχή στην επένδυση για το αιολικό πάρκο στον Καφηρέα Ευβοίας. Να υπενθυμίσουμε ότι αύριο στις 11:00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πάρκου από τον κ. Μητσοτάκη.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.