, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ολοκληρώνεται απόψε το φεστιβάλ της ΚΝΕ

Ολοκληρώνεται απόψε στο γνώριμο χώρο του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση με θέμα: «Η ίδρυση και δράση της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας (1967 – 1974)». Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα φροντισμένο, με αφιερώματα σε δημιουργούς, συναυλίες αγαπημένων ερμηνευτών και τοπικών καλλιτεχνών.
Στο Εργατικό Στέκι  λειτουργεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Η συμβολή του ΚΚΕ στην ανάπτυξη του συνδικαλιστικού κινήματος». Επίσης, υπάρχει γωνιά για νέους εργαζόμενους και σπουδαστές στους χώρους μαθητείας και κατάρτισης.
Στο Στέκι ΑΕΙ – ΤΕΙ  λειτουργεί έκθεση για τα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ και τη δράση της στη σπουδάζουσα νεολαία. Οργανώνονται συζητήσεις με πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές, ενώ θα παρουσιαστούν και βιβλιοπροτάσεις ανά επιστημονικό αντικείμενο, από εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».
Στο Μαθητικό Στέκι λειτουργεί ψηφιακή διαδραστική έκθεση με θέμα «Η συμβολή του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στην ανάπτυξη και οργάνωση του μαθητικού κινήματος στη χώρα μας». Υπάρχουν επίσης γωνιές με ταμπλό, εκθέσεις φωτογραφίας, παιχνίδια γρίφων, παιχνίδι «πες βρες». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αντιπολεμικό μουσικο-αφηγηματικό αφιέρωμα που παρουσιάζεται από μαθητές σχολείων της πόλης.
Οι μουσικές εκδηλώσεις ολοκληρώνονται :
-Στην Κεντρική Σκηνή: Συναυλία με τον Δημήτρη Ζερβουδάκη. Αφιέρωμα στον ποιητή Γιάννη Ρίτσο με τον Θάνο Μικρούτσικο, την Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Κώστα Θωμαΐδη, τον Δημήτρη Κανέλλο και τον Γιώργο Μεράντζα.
Στη Λαϊκή Σκηνή: Συναυλία με το μουσικό συγκρότημα «Μπουζούκι». Λαϊκό γλέντι με τον Αγάθωνα.
Στη Νεανική Σκηνή: Αφιέρωμα στα παράνομα τραγούδια της ΚΝΕ την περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας, με τοσυγκρότημα της ΚΝΕ. Μουσικό πρόγραμμα με τους Λάκη Παπαδόπουλο, Γιάννη Γιοκαρίνη, Νίκο Ζιώγαλα, Μανώλη Φάμελλο.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.