, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Σιθωνία

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη με τις φλόγες που θα δώσουν οι πυροσβέστες στη Σιθωνία της Χαλκιδικής, όπου από το πρωί της Πέμπτης βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη δασική πυρκαγιά στο χώρο μεταξύ Σάρτης και Καλαμίτσι.
Συνολικά, στο μέτωπο της φωτιάς επιχειρούν 160 πυροσβέστες, 70 οχήματα της πυροσβεστικής, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 29 βοηθητικά οχήματα με 35 άτομα προσωπικό.
Νωρίτερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας κήρυξε τη Σάρτη Σιθωνίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Κηρύξαμε την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών» αναφέρει σε ανάρτησή του, στο Facebook. «Αν παραστεί ανάγκη, είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε εκκένωση της Σάρτης. Δεν πρόκειται να αφήσουμε να κινδυνεύσει κανείς» δήλωσε στο ΑΜΠΕ ο κ. Τζιτζικώστας.
Η πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε το πρωί της Πέμπτης σε δύσβατη ορεινή περιοχή στη θέση Καβουρότρυπες, στο νότιο τμήμα της Σιθωνίας, παραμένει ανεξέλεγκτη. Η ένταση των ανέμων, πάντως, έχει μειωθεί, διευκολύνοντας το έργο της πυρόσβεσης.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας, Μιχάλη Σπανό, τα σχολεία εκκενώθηκαν από νωρίς το πρωί και όλοι οι κάτοικοι ενημερώθηκαν, σε περίπτωση που χρειαστεί εκκένωση, να συγκεντρωθούν στην κεντρική πλατεία του χωριού και να απομακρυνθούν με πλοιάρια διά θαλάσσης.
Η αστυνομία έχει ζητήσει από τους πολίτες και τους οδηγούς που κινούνται στη Σιθωνία, να μη προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης. Την ίδια ώρα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής έχει αποκλείσει τη διέλευση των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Βουρβουρούς – Συκιάς.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε από πτώση δέντρου πάνω σε στύλο της ΔΕΗ.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.