, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

ΟΠΕΚΑ: Πότε πληρώνονται ΚΕΑ και επίδομα ενοικίου

Στις 25 και 26 Νοεμβρίου αναμένεται να γίνει η πληρωμή των δικαιούχων του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) για τον μήνα που διανύουμε.
Το ποσό ξεκινά από 70 ευρώ και φτάνει τα 210, καθώς αυξάνεται κατά 35 ευρώ για κάθε μέλος σε πολυπρόσωπα νοικοκυριά.
Μαζί με τις δύο πληρωμές θα δοθούν επίσης και τα επιδόματα στεγαστικής συνδρομής και ομογενών που χορηγούνταν από τους ΟΤΑ έως και το 2018 για τον μήνα Νοέμβριο.
Συγκεκριμένα το ΚΕΑ (Κοινωνικό Επίδομα Αλληλεγγύης) θα καταβληθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Οκτωβρίου.
Η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή και οι αιτήσεις συνεχίζονται.
Η πληρωμή του ΚΕΑ πραγματοποιείται με πίστωση εξ’ ημισείας στο λογαριασμό και στην προπληρωμένη κάρτα αγορών, στις περιπτώσεις που το συνολικό καταβαλλόμενο ποσό είναι ίσο με ή υπερβαίνει τα 100 ευρώ ανά μήνα.
Η προπληρωμένη τραπεζική κάρτα του δικαιούχου μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς κανένα περιορισμό για οποιαδήποτε αγορά, συμπεριλαμβανομένων των ηλεκτρονικών αγορών.
Η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα (www.epidomastegasis.gr) παραμένει ανοιχτή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.