, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Αντώνης Σαμαράς σήμανε συναγερμό για τις συνέπειες του κορωνοϊού στην οικονομία και την ΕΕ

«Καμπανάκι» χτύπησε ο Αντώνης Σαμαράς για τις συνέπειες που μπορεί να έχει ο κορωνοϊός στην οικονομία, αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Μπορεί οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης που φέρνει ο κορωνοϊός να μην είναι ακόμα ξεκάθαρες, παρόλα αυτά όλα δείχνουν πως η ΕΕ θα πάρει μια γεύση από τα όσα βίωσε η Ελλάδα κατά την περίοδο των μνημονίων.
Αυτό σημειώνει δημοσίευμα του Bloomberg το οποίο φιλοξενεί και δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά σε μια προσπάθεια να καταγράψει τα όσα θα ακολουθήσουν.
«Είναι αδύνατον να αποφύγεις τις συνέπειες. Όταν ο φόβος γίνεται πανικός τότε η δυσαρέσκεια γίνεται οργή και το μείγμα είναι εκρηκτικό» σχολίασε ο πρώην πρωθυπουργός.
Το δημοσίευμα κεντράρει στο γεγονός πως οι πλέον ευάλωτοι σήκωσαν (και σηκώνουν) το βάρος της κρίσης αλλά και στο πως το μείγμα οργή και θυμού ενισχύει ακραία και λαϊκιστικά στοιχεία. Μάλιστα, γίνεται αναφορά και στην άνοδο της Χρυσής Αυγής, αλλά και στη νίκη ΣΥΡΙΖΑ το 2015.
Ο Αντώνης Σαμαράς τονίζει πως προς το παρόν οι κυβερνήσεις μπορούν να περιορίσουν το πολιτικό φαινόμενο αν δείξουν πως διαχειρίζονται την κρίση με επιτυχία. Όπως λέει, οι κυβερνήτες θα πρέπει να περπατήσουν σε τεντωμένο σχοινί: από την μία να είναι συμπονετικοί και από την άλλη να αναζητήσουν λύσεις εκτός πλαισίου για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.
«Αν οι οικονομίες της Ευρώπης αφεθούν να καταρρεύσουν μολονότι η κρίση δεν είναι δική τους υπαιτιότητας, αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω άνοδο του ευρωσκεπτικισμού» προειδοποιεί. «Αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στην πλήρη αποσύνθεση της ΕΕ» καταλήγει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.