, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Αντώνης Σαμαράς στη Θεσσαλονίκη

Με πλήθος κόσμου πραγματοποιείται η παρουσίαση του βιβλίου του Δημήτρη Βαρτζόπουλου σε ξενοδοχείο στα δυτικά της Θεσσαλονίκης.
Στο σημείο κατέφθασε μάλιστα πριν από λίγο και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος διατηρεί στενή φιλία με τον κ. Βαρτζόπουλο και θα προλογίσει το βιβλίο του δεύτερου το οποίο φέρει τον τίτλο «Πού πάμε;» στις σελίδες του οποίου συμπυκνώνονται οι σκέψεις και πολιτικές προτάσεις του κου Βαρτζόπουλου. Στην εκδήλωση δίνει το παρών και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη ΝΔ, Νίκος Ταχιάος.
Ο κ. Βαρτζόπουλος, στέλεχος της ΝΔ από τα φοιτητικά του χρόνια, διατέλεσε επικεφαλής του γραφείου συντονισμού του κυβερνητικού έργου επί πρωθυπουργίας Α. Σαμαρά, ενώ υπηρέτησε και ως υφυπουργός υγείας το 2011 στην κυβέρνηση του Λουκά Παπαδήμου.
Έστειλε μηνύματα με πολλούς αποδέκτες υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας, σημείωσε ότι η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι οι νικητές των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου και ζήτησε από τους Έλληνες να καταδικάσουν δια της ψήφου τους τις πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ υπερασπίστηκε μιλώντας σε προσωπικό τόνο τις πολιτικές της κυβέρνησής του.
Ο τέως πρωθυπουργός δήλωσε συγκινημένος που βρίσκεται στην πόλη και είχε τη δυνατότητα να δει παλιούς φίλους και υποστηρικτές.
Επιτέθηκε μάλιστα στον κ. Τσίπρα επιστρέφοντας του μια έκφραση που χρησιμοποίησε πρόσφατα ο πρωθυπουργός στον Κ. Μητσοτάκη. «Εσύ είσαι πολύ λίγος που θέλησες να μας επιβάλεις ότι δίπλα μας υπάρχει μια άλλη Μακεδονία, όταν η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» σχολίασε, ενώ αναφέρθηκε στις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και θέλουν τον πρωθυπουργό να κάνει διακοπές σε σκάφος. «Αυτός που παρίστανε μια ζωή τον τιμωρό των πλουσίων, ξεκουράζεται σε κότερα και προσπαθεί να το κρύψει. Εκείνη την περίοδο μαζεύαμε ακόμα τους νεκρούς από το Μάτι και ο κ. Τσίπρας έκανε διακοπές» σχολίασε.
Το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του τέως πρωθυπουργού ήταν αφιερωμένο στην Μακεδονία αλλά και τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Η Μακεδονία με συγκλονίζει. Η Μακεδονία είναι μια και είναι ελληνική» είπε. Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στο έργο της κυβέρνησης του, μέλος της οποίας ήταν και ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος ως Γενικός Γραμματέας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου. «Το Μακεδονικό με βασανίζει και με πληγώνει. Η μισή μου οικογενειακή καταγωγή είναι από τη Μακεδονία. Τις μεγάλες υποθήκες των δυο μεγάλων ηγετών της Μεταπολίτευσης: του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου που προειδοποιούσαν τους πάντες, εχθρούς και φίλους για τις συνέπειες, τις έδωσε. Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί ούτε φασίστες. Αυτό δεν περνάει. Είναι ύβρη σε όλους τους Έλληνες και την επιστρέφουμε στον κ. Τσιπρα. Δεν θα δέσουμε τα χέρια της Ελλάδας όταν θα διαπραγματεύεται την ένταξη των Σκοπίων στην Ευρώπη» σχολίασε ο κ. Σαμαράς. Και συμπλήρωσε πως: «Το πρόβλημα της ονομασίας των Σκοπίων δεν ήταν μια εκκρεμότητα αλλά το κατάλοιπο ενός προβλήματος περιφερειακού. Δεν λύσαμε ένα πρόβλημα αλλά δημιουργήσαμε ένα πρόβλημα. Το Μακεδονικό λύθηκε τέσσερις φορές τον προηγούμενο αιώνα. Ματαιοπονούν και δεν θα τους περάσει» τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.