, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο από μηχανής… Ιβάν έδωσε φιλί ζωής!

Από μηχανής Θεός: Ο όρος προέρχεται από την αρχαία ελληνική τραγωδία. Κατά την κορύφωση του δράματος, όταν τα προβλήματα και οι συγκρούσεις που βίωναν τα πρόσωπα του έργου οδηγούσαν σε αδιέξοδο, εμφανιζόταν αναπάντεχα στη σκηνή με τη βοήθεια κάποιου μηχανισμού, με τρόπο δηλαδή που να ξεχωρίζει από τα θνητά πρόσωπα του έργου, ηθοποιός υποδυόμενος κάποιο θεϊκό πρόσωπο, το οποίο παρενέβαινε για να δώσει λύση.

Του ΘΩΜΑ ΜΙΧΟΥ

Ακόμα απορείτε προς τι η αναφορά; Ο μπασκετικός ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα μακριά από τη διάλυση. Η ομάδα που κατά το παρελθόν χάρισε τόσες και τόσες επιτυχίες στον σύλλογο  κινδύνεψε να μην υπάρχει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Αυτή ήταν η τρίτη φορά που μέσα σε διάστημα λίγων μηνών οι άνθρωποι της ΚΑΕ εξέπεμψαν SOS. Στο διάστημα αυτό, η βοήθεια που θα περίμεναν οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν ήρθε με αποτέλεσμα την προηγούμενη Παρασκευή ο προπονητής του Δικεφάλου, Ηλίας Παπαθεοδώρου να αποκαλύπτει το πραγματικό μέγεθος του προβλήματος… «Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή, είναι το οικονομικό. Το πρόβλημα για εμάς, είναι άμεσο. Η ομάδα αυτή τη στιγμή έχει ρεπό. Οι ξένοι έχουν γυρίσει στην Αμερική. Αυτή τη στιγμή, κανείς δεν ξέρει ποιος θα γυρίσει πίσω. Είμαστε όλοι μας στο κενό. Κανείς δεν ξέρει τι θα ξημερώσει. Η ομάδα μπορεί να τελειώσει τη χρονιά με έναν τρόπο, αλλά το θέμα είναι ότι δεν υπάρχει μέλλον. Η ομάδα κινδυνεύει να μην παίξει στο επόμενο πρωτάθλημα!»

Η καταλυτική παρέμβαση σωτηρίας του Γ. Σαββίδη

Με την… κλεψύδρα του χρόνου να αδειάζει και τον Μπάνε Πρέλεβιτς να βρίσκεται στη Γερμανία, προσδοκώντας σε έσοδα μέσω του «keeppaokalive», η παρέμβαση του Γιώργου Σαββίδη ήταν καταλυτική. Με μήνυμά του στο instagram, αποτύπωσε την «ασπρόμαυρη» ιστορία και πραγματικότητα, σημειώνοντας κάτι που είχε αναφέρει και ο Μπάνε Πρέλεβιτς σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου. «Ήρθε η ώρα το τμήμα που κράτησε ψηλά το όνομα του ΠΑΟΚ, σε δύσκολα χρόνια και μας χάρισε τεράστιες επιτυχίες να νιώσει την πραγματική στήριξη όλων μας». Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Λίγες ημέρες αργότερα, οι Γκος και Χάτσερ ενημέρωσαν πως δεν θα επιστρέψουν από την άδεια που είχαν εξασφαλίσει εάν δεν πληρωθούν. Αυτομάτως σήμανε «συναγερμός». Ο Μπάνε Πρέλεβιτς, μαζί με άλλα στελέχη της ΚΑΕ, συναντήθηκαν με την οικογένεια Σαββίδη στο Makedonia Palace. Τότε και πάλι ο Γ. Σαββίδης προανήγγειλε τις θετικές ειδήσεις, ποστάροντας μια φωτογραφία του μαζί με τον πρόεδρο του μπασκετικού τμήματος του Δικεφάλου. Λίγο αργότερα και ενώ είχε ενημερωθεί για την κατάσταση, έστειλε διαδικτυακό μήνυμα σε Χάτσερ και Γκος. «Πακετάρετε τις αποσκευές σας και επιστρέψτε. Έχουμε σημαντικό αγώνα σύντομα και πρέπει να προκριθούμε. PAOK Family», έγραψε.

Για μία ακόμα φορά, η οικογένεια Σαββίδη, έδωσε τη λύση, κάτι που έχει κάνει τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. Η οικονομική βοήθεια έδωσε ανάσα… ζωής στο τμήμα και πλέον άπαντες, προετοιμάζονται για τα μεγάλα παιχνίδια με την ΑΕΚ στη φάση των «16» του Basketball Champions League.

Πρέλεβιτς: «Με την οικογένεια Σαββίδη, δεν κινδυνεύουμε για τίποτα»

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς στο πλαίσιο του 1ου business forum «basketball to business success», που διοργάνωσε η ΚΑΕ ΠΑΟΚ στο Μακεδονία Παλλάς, μίλησε για πρώτη φορά σχετικά με την βοήθεια της οικογένειας Σαββίδη.  «Όσο έχουμε δίπλα μας την οικογένεια Σαββίδη, δεν κινδυνεύουμε για τίποτα», είπε δείχνοντας με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η περιπέτεια του μπασκετικού ΠΑΟΚ είχε happy end.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.