, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο “ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ” δημιούργησε κτηνιατρείο άγριων θηλαστικών στη Φλώρινα

Το πρώτο εξειδικευμένο κτηνιατρείο άγριων θηλαστικών λειτουργεί πλέον ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ. Η δημιουργία του αποτελεί σταθμό στον τομέα της προστασίας και της περίθαλψης των άγριων ζώων, καθώς θα είναι το μοναδικό στην Ελλάδα που θα εξυπηρετεί περιστατικά άγριων σαρκοφάγων.

Το νέο κτηνιατρείο βρίσκεται στις Αγραπιδιές Φλώρινας και ολοκληρώνει τις εγκαταστάσεις του Κτηνιατρικού Σταθμού του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ που λειτουργεί επίσης χώρο φιλοξενίας και παροχής πρώτων βοηθειών για άγρια θηλαστικά. Έτσι, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά τα αυξανόμενα και δύσκολα περιστατικά περίθαλψης λύκων, αρκούδων και άλλων άγριων ζώων.

Το Ειδικό Χειρουργείο είναι πλήρως εξοπλισμένο και μπορεί να προσφέρει κτηνιατρικές υπηρεσίες παθολογίας, οδοντιατρικής, αλλά και χειρουργικών επεμβάσεων σε κάθε είδους ζώο, έως 300 κιλών.

Ο προσδιορισμός των κριτηρίων ποιότητας και λειτουργίας του, έγινε με συνεργασία του επιστημονικού Συντονιστή του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, Δρ. Αλέξανδρου Καραμανλίδη, και του εξειδικευμένου Κτηνιάτρου, Ανδρέα Κυριαζή, ενώ τη συνολική εποπτεία είχε η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής Α.Π.Θ., Νατάσα Κομνηνού. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός υλοποιήθηκε από το γραφείο «Magda Mavridou Architects».

Η ανακατασκευή και διαμόρφωση του χώρου που βρίσκεται το Κτηνιατρείο κατέστη εφικτή χάρη στο πρόγραμμα δημιουργίας «Διεθνούς Περιβαλλοντικού Κέντρου» που υλοποιεί ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, με τη χορηγία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο εξοπλισμός του εντάχθηκε στο έργο «Ενίσχυση επιχειρησιακής ετοιμότητας της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ και του προγράμματος περίθαλψης και επανένταξης μεγάλων σαρκοφάγων» στο πλαίσιο του προγράμματος «Καινοτόμες δράσεις για τους πολίτες» που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία “ΚΟΣΜΑΟΓΛΟΥ” υποστήριξε τη δημιουργία του νέου σύγχρονου Κτηνιατρείου του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ μέσω της χορηγίας των υλικών ελαιοχρωματισμού.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.