, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ξανά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος

Την εκ νέου υποψηφιότητά του ως δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Πειραιά ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με τον συνδυασμό του Γιάννη Μώραλη «Πειραιάς Νικητής».
Ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2014 ανακοίνωσε την απόφασή του κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων. Ο κ. Μαρινάκης τόνισε πως την επόμενη ημέρα όλοι καλούμαστε να κάνουμε το καλύτερο δυνατόν για την επόμενη ημέρα της πόλης και σημείωσε πως ο ίδιος δεν έχει κάποιο προσωπικό όφελος.
«Σήμερα», όπως είπε, «περπατάω και κοιτάω τον κάθε πολίτη στα μάτια, το συμβόλαιο καρδιάς το τήρησα σε όλα τα επίπεδα και με το παραπάνω, και το βλέπουν κι αυτοί που μας αντιπολιτεύονται».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έκανε έναν απολογισμό του έργου που επιτεύχθηκε από το 2014 μέχρι σήμερα στον δήμο του Πειραιά.
«Πριν από πέντε χρόνια, μια ωραία παρέα από διαφορετικές αφετηρίες, αλλά με την ίδια αγάπη και το ίδιο όραμα για τον Πειραιά, βγήκαμε μπροστά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη μας» και συμπλήρωσε με νόημα για το βασικό κίνητρο δημιουργίας του συνδυασμού.
O κ. Μαρινάκης στάθηκε ιδιαίτερα στον υπερκομματικό χαρακτήρα του λέγοντας χαρακτηριστικά: «ήμασταν οι πρώτοι που το 2014 δείξαμε τον δρόμο για το πέρασμα σε μια άλλη πολιτική λογική και μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση. Συστήσαμε έναν υπερκομματικό συνδυασμό που αγκάλιασε και συνεχίζει να αγκαλιάζει όλους τους Πειραιώτες και τις Πειραιώτισσες».
«Αυτό ήταν το βασικό κίνητρο για την συγκρότηση του υπερκομματικού συνδυασμού «Πειραιάς Νικητής». Προσωπικά από την πρώτη στιγμή είχα δεσμευτεί ότι θα δρομολογούσα και θα υλοποιούσα άμεσα στον Πειραιά μας, ορισμένα απαραίτητα έργα υποδομής και βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος, αλλά και μια σειρά από κοινωνικές δράσεις για τους συμπολίτες μας».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Μαρινάκης έκανε επίθεση και εναντίον της κυβέρνησης λέγοντας: «Σ’ αυτή την προσπάθεια δεν είχαμε ποτέ την ψευδαίσθηση ότι θα είχαμε την συνδρομή του κεντρικού κράτους και ιδιαίτερα της παρούσας διακυβέρνησης, η οποία κλείνει συνέχεια τ’ αυτιά της σε υπαρκτά μεγάλα προβλήματα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η έλλειψη δυναμικού σε αστυνομία και τροχαία με τραγικές συνέπειες στο κυκλοφοριακό, ο εμπαιγμός για την μεταστέγαση των Δικαστηρίων στην Ράλλειο, οι ηθελημένες καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των έργων του τραμ και του μετρό που έκαναν όλα αυτά τα χρόνια την πόλη ένα τεράστιο εργοτάξιο, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στην καθημερινότητά μας» ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ η οποία κύρησσε τον Πειραιά αρχαιολογικό χώρο.
«Δεν περιμέναμε βεβαίως κάτι διαφορετικό από μια κυβέρνηση που θα μείνει στην ιστορία της χώρας ως η πιο ανακόλουθη όλων των εποχών», υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης απαριθμώντας πολιτικές της κυβέρνησης.
«Θα έσκιζαν τα Μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο και τελικά υπέγραψαν το χειρότερο εξ αυτών. Θα προστάτευαν τα σπίτια των Ελλήνων και τελικά τα βγάζουν καθημερινά στον πλειστηριασμό. Θα υπερασπίζονταν τα δικαιώματα των πολιτών και είδαμε να ρίχνουν χημικά σε οικογένειες και μικρά παιδιά που διαδήλωναν για την προδοσία της Μακεδονίας μας. Θα έφερναν διαφάνεια στον δημόσιο βίο και τελικά ξεπούλησαν την περιουσία της χώρας για 100 χρόνια, ενώ με τη βοήθεια πρόθυμων κρατικών λειτουργών, καταργούν κάθε έννοια Συνταγματικότητας και διάκρισης των εξουσιών», δήλωσε.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.