, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο. Γεροβασίλη: Καταδικάζει την απίστευτη αθλιότητα της επίθεσης στην Κόνιτσα

«Η δημοκρατική κοινωνία θα σταθεί απέναντι στους ρατσιστές και η Αστυνομία θα κάνει αυτό που πρέπει», επισήμανε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, αναφερόμενη στις επιθέσεις κουκουλοφόρων ρατσιστών εναντίον ανήλικων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται σε δομή ΜΚΟ στην Κόνιτσα.

Μιλώντας για απίστευτη αθλιότητα, η κα Γεροβασίλη δήλωσε ότι: «Η δημοκρατική κοινωνία της Κόνιτσας και όλης της Ελλάδας, που έδειξε παραδειγματική αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, καταδικάζει την απίστευτη αθλιότητα. Και θα σταθεί απέναντι στους ρατσιστές. Η ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει αυτό που πρέπει».

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Κυριακή, πέντε κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με ρόπαλα σε εννέα ασυνόδευτους ανήλικους Αφγανούς, τραυμάτισαν τον έναν, ενώ ένας δεύτερος έπαθε δυσφορία καθώς προσπαθούσε να διαφύγει μαζί με τους υπόλοιπους.

Τα δύο παιδιά διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας και στη συνέχεια στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων, απ’ όπου πήραν εξιτήριο την επόμενη μέρα.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.