, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο καιρός σήμερα Δευτέρα

Τοπικές βροχές στα νοτιοδυτικά και βαθμιαία στα βόρεια και ανατολικά. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Σχεδόν θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο.
Πιο αναλυτικά, τη Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 τοπικές βροχές ή καταιγίδες αναμένονται αρχικά στο Νότιο Ιόνιο και στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν νεφώσεις οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές στηπν Εύβοια και στις Σποράδες, από το μεσημέρι στη Βόρεια Ελλάδα και στο Βόρειο Αιγαίο και προς το βράδυ στα ανατολικά ηπειρωτικά. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -6 έως 13 βαθμούς, στην υπόλοιπη βόρεια Ελλάδα από -2 έως 15, στη Θεσσαλία από -2 έως 17, στην Ήπειρο από 0 έως 17 βαθμούς, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα και στη Νότια Πελοπόννησο από 5 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά από 2 έως 16, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 3 έως 14 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ και ενδεχομένως πρόσκαιρα στα νότια πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν άνεμοι βορειοδυτικών διευθύνσεων με εντάσεις 4-5 μποφόρ και από αργά το απόγευμα ανατολικοί με ίδιες εντάσεις και ενδεχομένως πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις βραδινές ώρες, με πιθανότητα ασθενών βροχών κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5-6μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά και βόρεια θα διατηρηθεί 2-3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια και μετά το μεσημέρι νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 4 μποφόρ στην πόλη και 5-6 μποφόρ στα ανοικτά του Θερμαϊκού. Η θερμοκρασία στην πόλη της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 4-6 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.