, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο καιρός σήμερα – Παροδικές νεφώσεις στη Θεσσαλονίκη

Nεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια. Ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι με εντάσεις 6-8 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και ομίχλες τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες.
Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2020 αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, οι οποίες θα δώσουν πρόσκαιρες βροχές σε περιοχές της κεντρικής, ανατολικής και νότιας χώρας. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα στη Βόρεια Κρήτη και στα Δωδεκάνησα όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Κεντρικής Στερεάς. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες. Παγετός θα σημειωθεί νωρίς το πρωί στα ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 14 βαθμούς, στην Ήπειρο από 2 έως 17, στη Θεσσαλία από 2 έως 16 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 8 έως 15, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 10 έως 18 βαθμούς, ενώ στη Ρόδο και στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν στους 20 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7 μποφόρ, και από το απόγευμα κατά τόπους 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και από το απόγευμα κατά τόπους 6-7 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 5-6 μποφόρ και μετά το μεσημέρι στα ανατολικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις. Περιορισμένη θα είναι η ορατότητα τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-5 βαθμούς χαμηλότερες.
Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.