, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Κακός ο Άρης πλήρωσε τα λάθη του και έχασε 3 – 0 από τη Μόλντε

Κακός, ασύνδετος, επιπόλαιος και με μεγάλα κενά στο ανασταλτικό και αμυντικό κομμάτι, ο Άρης πλήρωσε τα πολλά του λάθη και έχασε 3 – 0 στη Νορβηγία από τη Μόλντε. Πλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης καλείται να κάνει την υπέρβαση την επόμενη βδομάδα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” και να ανατρέψει το εις βάρος του βαρύ σκορ, προκειμένου να κάνει μια… επική ανατροπή και να περάσει στην επόμενη φάση του Europa League.
Από την αρχή του αγώνα φάνηκε ότι ο Άρης -που παρατάχτηκε χωρίς τον Σάββα Παντελίδη στον πάγκο λόγω της τιμωρίας του από την UEFA για τον διαπληκτισμό του με τους φιλάθλους της ΑΕΛ στον αγώνα του πρηγούμενου γύρου- δεν πατούσε πολύ καλά στο γήπεδο, ειδικά στον αμυντικό τομέα. Οι γηπεδούχοι ωστόσο, αρχικά δεν κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις αμυντικές του αδυναμίες και δεν δημιούργησαν ευκαιρίες.
Οι Νορβηγοί πάντων άνοιξαν το σκορ στο 27′ στην πρώτη σημαντική φάση που δημιούργησαν. Οι παίκτες της Μόλντε κυκλοφόρησαν άψογα τη μπάλα, το πάσινγκ γκέιμ ήταν εξαιρετικό, ο Έικρεμ ήταν τελικός αποδέκτης της μπάλας και με δεξί πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.Πέντε λεπτά αργότερα,οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματά τους, έπειτα απο τραγικό λάθος της άμυνας του Άρη. Ο Κουέστα έκανε κακή πάσα για τον Μπάσα, έκλεψαν οι Νορβηγοί και με… τρεις προσπάθειες βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα με κοντινό αριστερό πλασέ του Χέσταντ.
Οι “κίτρινοι”, παρά το σοκ, προσπάθησαν να αντιδράσουν, πίεσαν και έβαλαν τη μπάλα στα καρέ της Μόλντε. Στο 40′ λίγο έλειψε να μειώσουν σε 2 – 1, όταν ο Ντιγκινί έπιασε εξαιρετικό σούτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Κράνιξ πετάχτηκε και απομάκρυνε σε κόρνερ με το ένα χέρι. Έτσι το ημίχρονο έληξε με τους Νορβηγούς να προηγούνται 2 – 0.
Το σκηνικό δεν άλλαξε ριζικά και στις αρχές του Β’ ημιχρόνου, όπου η ομάδα της Θεσσαλονίκης δυσκολευόταν να βρει διαδρόμους προς την εστία των Νορβηγών. Αντιθέτως, στο 54′ η Μόλντε βρέθηκε μια ανάσα απο το τρίτο γκολ με τον Τζέιμς να πλασάρει από κοντά, αλλά ο Σούντγκρεν σταμάτησε την πορεία της μπάλας που πήγαινε στα δίχτυα.
Στο 64′ ο Άρης βρέθηκε με 10 παίκτες, εξαιτίας της αποβολής του Βέλεθ. Ο Ισπανός τραβούσε παρατεταμένα από τη φανέλα τον Τζέιμς που έβγαινε τετ α τετ και ο διαιτητής του έδειξε δικαιολογημένα απευθείας την κόκκινη κάρτα. Με αριθμητικό μειονέκτημα, η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν μπορούσε να αντιδράσει και στο 87′ ο Έλιγκσεν έκανε το σουτ έξω από την περιοχή με το αριστερό, νίκησε τον Κουέστα και έκανε το 3-0 για τους Νορβηγούς, που έχουν πλέον τεράστιο προβάδισμα πρόκρισης.
Οι συνθέσεις
Μόλντε: Κράνινχ, Μπγιόρνμπακ, Γκάμπριελσεν, Βολφ Έικρεμ, Τζέιμς, Χουσεΐν, Ορσνές, Χαραλσέιντ, Χέσταντ, Χόγκεν, Ομοϊχουάνφο
Άρης: Κουέστα, Σούντγκρεν, Ρόουζ, Βέλεθ, Κόρχουτ, Ματίγια, Μπάσα, Σάσα, Ντιγκινί, Ιντέγε, Τόνσο
 

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.