, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός για τα Τέλη Κυκλοφορίας

Δεν υπάρχει περίπτωση καμία κυβέρνηση να μειώσει τα τέλη κυκλοφορίαςστα παλιά αυτοκίνητα, καθώς στην Ευρώπη επικρατεί η αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, ξεκαθαρίζοντας ότι φέτος δεν θα υπάρξει αλλαγή των τελών κυκλοφορίας.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο υπουργός τόνισε ότι «αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να δώσουμε φορολογικά κίνητρα για να ανανεωθεί ο στόλος των αυτοκινήτων που στην Ελλάδα πλησιάζει τα 15 χρόνια, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι οκτώ χρόνια.
Θα πρέπει, πρόσθεσε, αυτοκίνητα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, έστω και λίγο μεταχειρισμένα, να μην έχουν τους σημερινούς δασμούς. Όπως είπε, τα κίνητρα αυτά θα δοθούν μέσα στον επόμενο χρόνο.
Αναφερόμενος στο αν θα υπάρξει υποχρέωση για χειμερινά ελαστικά στα αυτοκίνητα, ο κ. Καραμανλής είπε ότι δεν «είπαμε για υποχρεωτικά χειμερινά ελαστικά», τονίζοντας όμως ότι αλυσίδες στα αυτοκίνητα υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα. Όπως είπε, πρόθεση είναι να επιβάλλονται τα ελαστικά αυτά, όταν έχουμε ακραία καιρικά φαινόμενα. Και τα επιβατικά αυτοκίνητα που θέλουν να κυκλοφορούν στους πέντε εθνικούς δρόμους όταν υπάρχει πρόβλεψη για ακραία καιρικά φαινόμενα, θα πρέπει να έχουν χιονολάστιχα, είπε ο υπουργός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.