, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Πάσσαρης είχε μαζί του το όπλο με το οποίο σκότωσε τους δύο αστυνομικούς από τον Κορυδαλλό

«O εντολέας μου αποδέχεται και τις τέσσερις δολοφονίες» είπε για λογαριασμό του Κώστα Πάσσαρη ο πληρεξούσιος δικηγόρος του απευθυνόμενος στους εφέτες λίγο πριν την έναρξη της αποδεικτικής διαδικασίας, για την αφαίρεση εν ψυχρώ τεσσάρων ανθρώπινων ζωών την εποχή που ο «σκληρός» κακοποιός ζούσε στο απόγειο της εγκληματικής του δράσης στην Ελλάδα.
Πριν κλειστεί στα έγκατα των Ρουμανικών φυλακών για τα εκεί εγκλήματα του, όπου κατέφυγε μετά την αιματηρή μεταγωγή στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Αθήνας, και την εν ψυχρώ δολοφονία των αστυνομικών του Μεταγωγών Θανάση Δρακόπουλου και Διονύση Αλεβιζόπουλου, πατέρες και οι δύο ανήλικων παιδιών.
Από τα πυρά του Πάσσαρη τραυματίστηκε σοβαρά ο τρίτος αστυνομικός φρουρός Ανδρέας Φυσέκης ο οποίος γλίτωσε από του Χάρου τα δόντια, και σήμερα η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την δική του μαρτυρική κατάθεση. Ο εξωτερικός φρουρός του Υπουργείου Δικαιοσύνης (τότε, τώρα Προστασίας του Πολίτη), συμμετείχε μαζί με τους δύο αδικοχαμένους
συναδέρφους του στη μοιραία μεταγωγή.
«Δεν ήξερα ότι είναι ο Πάσσαρης. Ο Αλεβιζόπουλος τον έπιασε καλά και τον πήγε στο νοσοκομείο μαζί με τον Δρακόπουλο. Εγώ ακολουθούσα από πίσω. Όπλο μαζί του είχε μόνο ο Αλεβιζόπουλος. Ανεβήκαμε στον 1ο όροφο. Εκεί που γινόταν η συνεννόηση σε ποιο γιατρό πρέπει να τον πάμε, είδα ότι ο Αλεβιζόπουλος τον είχε αφήσει από το χέρι του. Μέχρι να γυρίσω να δω, ακούω μπαμ και τον Αλεβιζόπουλο να φωνάζει «Ωχ, με έφαγε», να πιάνει την κοιλιά του και να πέφτει κάτω. Δέχτηκα 2 πυρά στο στήθος, πριν προλάβω να δω είχε πυροβολήσει 3 φορές και είχε σκοτώσει το Δρακόπουλο. Πήδηξε τη σκάλα κι έφυγε» είπε στο δικαστήριο περιγράφοντας την στιγμή του διπλού φονικού και του τραυματισμού του.
Απαντώντας σε ερώτηση της έδρας αν οι χειροπέδες έπρεπε να τοποθετηθούν μπροστά ή με τα χέρια πίσω ο μάρτυρας είπε πίσω αλλά του Πάσσαρη έβαλαν τις χειροπέδες μπροστά.
Πρόεδρος: Μάθατε μετά πού βρήκε το όπλο;
Μάρτυρας: Απ΄ότι έμαθα μετά, το όπλο το είχε μέσα στη φυλακή.
Μετά έμαθα ότι βγήκε από το νοσοκομείο, πήρε ένα αυτοκίνητο και εξαφανίστηκε. Δεν ξέρω πώς έλυσε τις χειροπέδες. Δυστυχώς τις απαντήσεις που θέλω, δεν τις έχω πάρει ακόμα.
Ακολούθησε η κατάθεση του οδηγού της κλούβας με την οποία έγινε η μεταγωγή από τον Κορυδαλλό στο νοσοκομείο ο οποίος υποστήριξε ότι ο Πάσσαρης δεν ελέγχθηκε στην κλούβα, «έπρεπε να έχει ελεγχθεί πριν αναχωρήσει από τον Κορυδαλλό». «Τότε, δε γνώριζα ποιος είναι, δεν είδα κάποιον να τον πλησιάζει και να του δίνει κάτι» ανέφερε στο δικαστήριο, αν και η πολιτική αγωγή προσκόμισε έγγραφο της μεταγωγής με την ένδειξη «Προσοχή: Άκρως επικίνδυνος κρατούμενος προς απόδραση».
Το δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν όλα αυτά τα χρόνια και η οικογένεια της γυναίκας που πυροβολήθηκε από τον Πάσσαρη μέσα στο φαρμακείο της οδό Πιπίνου στην Κυψέλη τον Αύγουστο του 2001. Σύμφωνα με την κατάθεση του συζύγου της και της κόρης της, η άτυχη γυναίκα υποβλήθηκε σε αλλεπάλληλα χειρουργεία και τελικώς έμεινε ανάπηρη μετά τα πυρά που δέχτηκε από τον Πάσσαρη από τα οποία δολοφονήθηκε η αδερφή της.
Μάρτυρας (σύζυγος): Ο Πάσσαρης μπήκε μέσα στο φαρμακείο φορώντας σκούφο. Η αδερφή της γυναίκας μου τον αναγνώρισε και είπε στη γυναίκα μου «Πρόσεχε, είναι ο Πάσσαρης», αυτός έβγαλε πιστόλι, τη σκότωσε και πυροβόλησε τη γυναίκα μου. Για πολύ καιρό δε γνωρίζαμε αν θα ζήσει, υπέστη ανεπανόρθωτη βλάβη».
Η δίκη διεκόπη για τις 22 Ιανουαρίου.
πηγή: dikastiko.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.