, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

«Ο ΠΑΟΚ δε µαθαίνει από τα λάθη του»

Του Βασίλη Μάστορα

Περίπου 10 ηµέρες πριν από το τέλος της µεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου και ο οργανισµός ΠΑΟΚ δεν έχει καταφέρει ακόµη να κάνει µία ουσιαστική µεταγραφική κίνηση. Σχεδόν έχουν γίνει παράδοση στον Δικέφαλο οι ανακολουθίες και τα στραβοπατήµατα στις µεταγραφές, είτε αυτές γίνονται το καλοκαίρι είτε τον χειµώνα.

Ο ΠΑΟΚ είναι φέτος από τα φαβορί για την κατάκτηση του Πρωταθλήµατος. Λογικό είναι να θέλει, στην ουσία επιβάλλεται, να ενισχυθεί µεταγραφικά ώστε να είναι δυνατός στη δύσκολη µάχη µέχρι τον Μάϊο. Ενώ όµως ο Ολυµπιακός και η ΑΕΚ, βασικοί του αντίπαλοι σ’ αυτή τη µάχη, απέκτησαν τους παίκτες που ήθελαν και συµµετείχαν ήδη σε αγώνες, ο ΠΑΟΚ ακόµη ψάχνεται. Απέκτησε τον Αζεβέδο για το αριστερό άκρο της άµυνας, αλλά ο παίκτης, κατά δήλωση του Λουτσέσκου, θα αγωνισθεί µετά από έναν µήνα. Μπήκε στη µάχη της απόκτησης  του Μολέδο, έχασε πολύ χρόνο και τελικώς δεν έγινε η µεταγραφή. Ίσως αυτή η εξέλιξη να βγει σε καλό στον ΠΑΟΚ γιατί κανείς δεν µπορεί να προβλέψει ποια προσφορά θα είχε στην οµάδα ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος θα ερχόταν µε µισή καρδιά. Ο Δικέφαλος όµως έχασε περισσότερα εκτός από τον χρόνο του. Το σηµαντικότερο ότι αποδείχθηκε ελλειµµατικός σε θέµατα διαπραγµάτευσης και διαχείρισης γεγονότων. Έφτασε στο σηµείο να δώσει ανταλλάγµατα πολύ µεγαλύτερα απ’ ότι έπρεπε προκειµένου να αποκτήσει έναν ποδοσφαιριστή για έξι µήνες και έχασε επικοινωνιακά γιατί δηµοσιοποίησε το θέµα χωρίς να έχει την υπογραφή του Μολέδο. Έπρεπε να παρέµβει ο Ιβάν Σαββίδης για να σταµατήσει αυτή η ιστορία η οποία ανεξαρτήτως από το αν έφταιγε ο Βραζιλιάνος ή ο Μίχελ στοίχησε στον ΠΑΟΚ.

Τώρα πλέον ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει να εκµεταλλευθεί τις επόµενες 10 ηµέρες προκειµένου να αποκτήσεις έναν αξιόπιστο αγωνιστικά κεντρικό αµυντικό, έναν χαφ κι έναν επιθετικό. Αν υπάρχει η σχετική προεργασία δεν θα είναι δύσκολο ο ΠΑΟΚ να προχωρήσει στις απαραίτητες µεταγραφές. Όταν όµως «κρέµεσαι» από τον Μολέδο, ο οποίος συµφωνώ ότι είχε συγκριτικό πλεονέκτηµα απ’ οποιονδήποτε άλλο παίκτη σ’ αυτή τη θέση, το πιθανότερο είναι να µην έχεις ικανές εναλλακτικές λύσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν είναι ο ΠΑΟΚ να κάνει µεταγραφές µόνο για να κάνει και να αποκτήσει παίκτες τύπου Λεβέκ, είναι προτιµότερο να µην κάνει προσθέσεις στο ρόστερ του.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.