, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο ΠΑΟΚ, ο Πρίγιοβιτς και ο στόχος… Μπεργκ

Η απώλεια του Πρίγιοβιτς αποτελεί ένα ισχυρό σοκ για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος είχε «χτίσει» το μεγαλύτερο μέρος των φετινών του στόχων πάνω στην αποτελεσματικότητα του Σέρβου στο σκοράρισμα κι αυτό λέει πολλά. Ο Πρίγιοβιτς ήταν ο ποδοσφαιριστής που στα δύσκολα έπαιρνε την ομάδα από το χέρι και σαν καλός πατερούλης την οδηγούσε στην ευτυχία της νίκης.

Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΑΣΤΟΡΑ

Με δεδομένο ότι υπήρχε ρήτρα για την απόκτηση του ήταν επόμενο ο ΠΑΟΚ να μην μπορέσει να αντιδράσει. Η οικονομική προσφορά των Σαουδάραβων στον Πρίγιοβιτς ήταν εξαιρετική και από τη στιγμή που πλήρωσαν τη ρήτρα τα πράγματα πήραν τον δρόμο τους. Πάντως αν η διοίκηση του ΠΑΟΚ αναλύσει τα γεγονότα θα καταλάβει ότι έκανε δύο λάθη. Το πρώτο ότι έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης προσιτή και δυσανάλογα μικρότερη από την αξία του διεθνή φορ. Δεύτερο, δεν προνόησε να «κλειδώσει» το Πρίγιοβιτς μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Από τη στιγμή που ήξερε ότι ο Σέρβος αποτελεί μεταγραφικό στόχο ομάδων της Ασίας έπρεπε να είναι περισσότερο προνοητικός.

Ο Πρίγιοβιτς αποτελεί παρελθόν για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Δικέφαλος θα πρέπει να προχωρήσει. Ο στόχος της κατάκτησης τού Πρωταθλήματος είναι αδιαπραγμάτευτος και σ’ αυτόν θα πρέπει να κάνει πλέον focus. Οι συναισθηματισμοί στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο δε χωρούν ούτε αποφέρουν κέρδος. Αντιθέτως κυριαρχεί όποιος έχει ψυχικές αντοχές και είναι καλύτερος από τον αντίπαλο. Aρα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να βρει τρόπο να διαχειριστεί στην απώλεια του Πρίγιοβιτς με τον καλύτερο τρόπο. Μπορεί; Λογικό είναι αυτή τη στιγμή να βρίσκεται σε σύγχυση και να δυσκολεύεται να λύσει την εξίσωση. Το βάρος της ευθύνης απέναντι στον κόσμο του ΠΑΟΚ είναι τεράστιο οπότε και η απόφαση δύσκολη. Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές οι άνθρωποι του Δικεφάλου δεν είχαν αποφασίσει ακόμη το επόμενο βήμα. Απ’ ότι φαίνεται όμως δεν είχαν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο της φυγής του Πρίγιοβιτς. Γιατί το να βάζεις ως στόχο την απόκτηση του γνωστού Μπεργκ δεν αποτελεί απόδειξη σοβαρής οργανωτικής δομής. Ο Σουηδός πάντως θεωρητικά έχει τις περισσότερες πιθανότητες απ’ οποιονδήποτε άλλο παίκτη να προσαρμοστεί γρηγορότερα, καθώς αυτό είναι ένα τεράστιο ζήτημα για όποιον φορ κι αν αποκτήσει ο ΠΑΟΚ τον Ιανουάριο.

Βεβαίως ο ΠΑΟΚ έχει και έναν άλλο γρίφο να λύσει. Την απόκτηση ενός χαφ με καλύτερα προσόντα από τον Βέρνμπλουμ. Μεταγραφή την οποία επίσης έχει ανάγκη η ομάδα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

#Tags: ΠΑΟΚ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.