, Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο Πολάκης βολεύεται στην ασυλία περί ευθύνης υπουργών

Ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να προστατέψει τους υπουργούς της κυβέρνησης κινείται στα όρια κατάχρησης του κατά τα άλλα επαίσχυντου νόμου περί ευθύνης υπουργών.
Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας το πρωί της Πέμπτης ο κ. Πολάκης έδωσε το «παρών» και μίλησε για φθηνό αντιπερισπασμό μπροστά σε αυτά που έρχονται. Μιλώντας μάλιστα και στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Πολάκης είπε χαρακτηριστικά: «Εγώ έπιασα τον κλέφτη κι εκείνος μου έκανε μήνυση γιατί τον έβρισα».
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης κυριάρχησε ένταση όταν η επιτροπή εισήλθε στο αίτημα για άρση ασυλίας του αναπληρωτή υπουργού Υγείας έπειτα από μήνυση του Άδωνι Γεωργιάδη καθώς ο κ. Πολάκης επέμεινε ότι δεν επιθυμεί την άρση της ασυλίας του και ζήτησε να ενταχθεί στις ευεργετικές πρόνοιες του άρθρου 86 του Συντάγματος
Το αίτημα του έσπευσαν να ικανοποιήσουν με συνοπτικές διαδικασίες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην ψηφοφορία που ακολούθησε με την επιτροπή να αποφασίζει την μετατροπή της δικογραφίας σε υπουργική θεωρώντας ότι τα όσα καταγγέλλει ο κ. Γεωργιάδης τελέστηκαν κατά την υπουργική θητεία Πολάκη. Ως εκ τούτου η υπόθεση δεν θα παραπεμφθεί στην αυριανή συνεδρίαση στην Oλομέλεια.
Ωστόσο, η αναφορά του κ. Πολάκη «για αυτά που έρχονται» και η πρόβλεψή του ότι τις επόμενες ημέρες με βάση τα στοιχεία που έχει δώσει στην κα Τουλουπάκη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.