, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο ΠΟΥ καταρρίπτει τον ισχυρισμό ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας μέσω της εκπροσώπου του Φαντέλα Σάιμπ έδωσε απάντηση στους ισχυρισμούς του Αμερικανού προέδρου ότι ο κορωνοϊός κατασκευάστηκε σε εργαστήριο της Κίνας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις» και ότι «ο ιός πιθανόν προήλθε από τα ζώα».
Συγκεκριμένα η Σάιμπ ανέφερε ότι τα στοιχεία δείχνουν πως ο νέος κορωνοϊός προήλθε από νυχτερίδες στην Κίνα στα τέλη του 2019, καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο, διεμήνυσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, βάζοντας τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας των ΗΠΑ.
Ακόμα σημείωσε πως «όλα τα διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι ο ιός προέρχεται από τα ζώα και δεν κατασκευάστηκε σε κάποιο εργαστήριο ή κάπου αλλού», προσθέτοντας πως «είναι πιθανό, ενδεχόμενο ο ιός να προέρχεται από τα ζώα».
«Δεν είναι ξεκάθαρο πώς ο ιός πέρασε από τα ζώα στους ανθρώπους, αλλά “σίγουρα” υπήρξε κάποιο ζώο ξενιστής», εξήγησε η ίδια.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.