, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο σταυρός να γίνει σπαθί…

Του Γιάννη Λαγογιάννη
Και ο πιο αδαής πια, αντιλαμβάνεται πως αυτό το παραμύθι που ζούμε δεν έχει τελειωμό. Κι όσοι πιστεύουν πως μπορεί να σταματήσει με θεσμικές παρεμβάσεις, είναι βαθιά γελασμένοι.
Πριν καλά καλά το καταλάβουν, θα βρουν μπροστά τους το νέο νταβατζή, που απλά θα έχει αλλάξει το χρώμα της φανέλας. Ποτέ μα ποτέ ιστορικά, δεν υπήρξε και δεν θα υπάρξει, συμφωνία κυρίων, γιατί τα συμφέροντα είναι πολλά και τα λεφτά περισσότερα.
Ο δρόμος είναι ένας και μοναδικός και πάνω απ’ όλα μοναχικός. Δεν υπήρχαν και δεν θα υπάρξουν ποδοσφαιρικές φιλίες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο. Μόνος σου τραβάς την ανηφόρα κι ανάλογα τη δύναμη, την εξυπνάδα και τη γνώση που διαθέτεις, προχωράς και παίρνεις πάντα όχι αυτό που δικαιούσαι και αξίζεις, αλλά αυτό που επιδιώκεις και κυνηγάς. Με οποιοδήποτε τρόπο, με οποιοδήποτε κόστος.
Στις τριτοκοσμικές καταστάσεις για να προστατεύσεις τις αρχές, τις αξίες και την περηφάνια σου, θα δώσεις μάχες, δεν θα παρακαλάς και θα επιζητείς από τους άλλους το δίκιο σου.
Εάν δεν υπάρξει κάποιος να εξηγήσει στον Ιβάν Σαββίδη πως όταν δεν τον σέβονται αυτόν και τον ιστορικό σύλλογο στον οποίο θέλει να είναι ηγέτης, η μόνη λύση απέναντι στη βρώμικη καθεστωτική αντίληψη που υπάρχει στο Ελληνικό ποδόσφαιρο, είναι να τον φοβούνται. Μόνο ο φόβος ίσως φέρει την ισορροπία που επιζητούμε όλοι, για να είναι όμορφες οι Κυριακές, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα.
Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο είναι η απαιτούμενη ενότητα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ. Όλοι έχουν την υποχρέωση σ’ αυτές τις σημαντικές στιγμές που για μια ακόμη μια φορά ο ΠΑΟΚ είναι στο στόχαστρο, θέλοντας να παίξει το δικό του ρόλο στο μέλλον του Ελληνικού ποδοσφαίρου, να έχουν μια ενωτική διάθεση.
Μια φωνή και συνάμα πολύ δυνατή. Το σεβασμό, την ισονομία και το δίκιο σου στην Ελλάδα, σε όλες τις πτυχές της ζωής, δεν πρόκειται ποτέ κανείς να σου προσφέρει, γι’ αυτό έχεις την υποχρέωση να τα διεκδικείς …όσο αντέχεις με το σταυρό στο χέρι, μέχρι τη στιγμή που ο σταυρός γίνεται σπαθί και λες ως εδώ και μη παρέκει.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.