, Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

search icon search icon

Ο στρατηγός που φοβάται «Πρέσπες» και στα ελληνοτουρκικά!

Σφοδρή κριτική ασκεί ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ Μιχάλης Κωσταράκος, για τον «οδικό χάρτη», που ανέλαβαν να συντάξουν οι Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας και Τουρκίας ως αποτέλεσμα της επίσκεψης του Αλεξη Τσίπρα στην Άγκυρα.

Ο κ. Κωσταράκος με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, αναφέρει πως «ένας οδικός χάρτης εξ’ ορισμού περιγράφει τις ενέργειες ή τα βήματα που θα μας οδηγήσουν σε κάποιο επιθυμητό αποτέλεσμα, συνήθως σε κάποια συμφωνία ή συνθήκη», ενώ εκφράζει την ελπίδα κάτι τέτοιο να μην οδηγήσει σε μία νέα «Συμφωνία Πρεσπών».

Ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπενθυμίζει ότι «η μοναδική διμερής ελληνοτουρκική διαφορά είναι η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας» σημειώνοντας ότι η λογική της «συνολικής διαπραγμάτευσης» με «πακέτο θεμάτων με την Ελλάδα, όπως το Αιγαίο, ο εναέριος χώρος, τα χωρικά ύδατα, το καθεστώς των νησιών, η Θράκη, οι μουφτήδες, κλπ» είναι πάγιος στόχος της Τουρκίας.

«Η αποκλιμάκωση της έντασης δεν είναι δύσκολη γιατί η κλιμάκωση και η ένταση με την Τουρκία είναι δημιούργημα του κ. Καμμένου από το 2016 για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους», αναφέρει εν συνεχεία ο Μιχάλης Κωσταράκος, «καρφώνοντας» ουσιαστικά τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας.

«Δυστυχώς στη φάση αυτή αισθάνομαι ότι για πρώτη φορά μας οι Τούρκοι μας σέρνουν, εθελοντικά αυτή τη φορά, σε διαπραγματεύσεις. Δεν είμαι ιδιαίτερα αισιόδοξος και πεπεισμένος ότι οι κινήσεις του κ. Τσίπρα», προσθέτει ο κ. Κωσταράκος.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=767838893571476&id=100010361164480

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.