, Τρίτη
19 Μαρτίου 2024

Ο Τούρκος ΥΠ.ΕΣ επιβεβαίωσε την εκκένωση της συνοριακής πύλης Παζάρκουλε

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού επιβεβαίωσε την Παρασκευή την εκκένωση της συνοριακής πύλης Παζάρκουλε στην Αδριανούπολη από πρόσφυγες και μετανάστες, σε συνέντευξή του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Ο ίδιος δήλωσε ότι εκκενώθηκε η περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας και 5.800 πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν σε 9 νομούς της Τουρκίας, όπου θα παραμείνουν σε κέντρα επανεισδοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιφνίδια κίνηση της Τουρκίας να εκκενώσει την περιοχή του Παζάρκουλε πιστεύεται ότι έγινε από το φόβο της διασποράς του κορωνοϊού.
Δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι δύο κρούσματα κορωνοϊού είχαν εντοπιστεί μεταξύ των μεταναστών/προσφύγων στο Παζάρκουλε, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στην ίδια συνέντευξη ο Σουλεϊμάν Σοϊλού άφησε να εννοηθεί ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί να προχωρήσει στην επιβολή νέων μέτρων για τον κορωνοϊό. “Δεν λέω ότι δεν χρειάζεται απαγόρευση κυκλοφορίας” είπε ο τούρκος υπουργός.

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.