, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Τσίπρας κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «τρώει από τα έτοιμα» – Τι είπε για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

«Η κυβέρνηση τρώει από τα έτοιμα…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΦΣΥΝ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «σαρώνει το κράτος σαν λάφυρο».
Σε σχέση με την υπόθεση Novartis, ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι «είναι σαν Λερναία Ύδρα και θα τους κυνηγά για πολύ καιρό». «Ο κ. Μητσοτάκης, θυμηθείτε το, θα βρεθεί πιο σύντομα από ό, τι φαντάζεστε μπροστά στα αδιέξοδα και στις αντιφάσεις της πολιτικής του και θα σκεφτεί τις πρόωρες εκλογές ανεξάρτητα από το τι θα του ζητήσουμε εμείς», δηλώνει ακόμη ο πρώην πρωθυπουργός.
«Δείτε ποια ήταν η πρώτη κοινοβουλευτική πρωτοβουλία της νέας κυβέρνησης. Η παραπομπή Πολάκη σε δίκη επειδή ξεσκέπασε τις αμαρτίες τους στο ΚΕΕΛΠΝΟ. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι ακραίοι που έχουν πάρει τα ηνία, θέλουν να ξεμπερδέψουν μια και καλή με την Αριστερά. Το έχουν ομολογήσει χωρίς περιστροφές και ο κ. Μητσοτάκης τούς επιβράβευσε υπουργοποιώντας τους έναν προς έναν. Μόνο που αν επιβάλουν αυτή τη γραμμή με το κυνήγι μαγισσών, θα την πατήσουν άσχημα. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε έχει σκελετούς στα ντουλάπια του, ούτε έχει τίποτα να φοβηθεί», δηλώνει ο κ. Τσίπρας.
 Πρώτο μέλημα να ικανοποιήσουν ΣΕΒ και ΔΝΤ
«Στα εργασιακά, πρώτο μέλημα της κυβέρνησης ήταν να ικανοποιήσουν τα πάγια αιτήματα του ΣΕΒ και του ΔΝΤ για κατάργηση του αιτιολογημένου των απολύσεων με τροπολογίες τελευταίας στιγμής, ανοίγοντας τον δρόμο στην επαναφορά της εργασιακής ζούγκλας των μνημονίων», λέει ο κ. Τσίπρας και κατηγορεί τη ΝΔ ότι «οι μνημονιακές πολιτικές είναι τελικά το κρυφό πρόγραμμά της». «Το 2012-15 το δικαιολόγησε με το Μνημόνιο, τώρα θέλει να το δικαιολογήσει με τα πλεονάσματα», σημειώνει.
Κατά του Κωστή Χατζηδάκη για τη ΔΕΗ
Ο κ. Τσίπρας στρέφεται και κατά του Κωστή Χατζηδάκη, για τον οποίο αναφέρει ότι «αντί να προασπίζεται την ΔΕΗ, το μόνο που κάνει εδώ και δύο μήνες είναι να προχωρά σε πρωτοφανείς αυξήσεις στα τιμολόγια για τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και να πρωτοστατεί με καθημερινές δηλώσεις σε μια εξόφθαλμη επιχείρηση απαξίωσης μιας εισηγμένης εταιρείας, λειτουργώντας ως dealer συμφερόντων που θέλουν να αγοράσουν τα φιλέτα της έναντι πινακίου φακής».
Για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ
«Δεν μένουμε απλώς στην Αριστερά. Δεν είμαστε ενοικιαστές της. Είμαστε, θέλουμε να είμαστε, και δεν πρόκειται να το διαπραγματευτούμε αυτό, το μεγάλο κόμμα της Αριστεράς στην εποχή μας», δηλώνει ακόμη ο κ. Τσίπρας και υπογραμμίζει ότι η προσπάθεια μετασχηματισμού του ΣΥΡΙΖΑ «δεν αντέχει σε face control. Έχουν θέση όλοι εκείνοι που κατανοούν ότι η μεγάλη προοδευτική παράταξη και μόνο αυτή μπορεί να δώσει την ενέργεια που χρειάζεται μια στρατηγική αλλαγής και κοινωνικής προόδου».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.