, Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο Τσίπρας, ο Μακρόν και οι «ακροδεξιοί λαϊκιστές» (Video)

Έναν σύντομο διάλογο για τη Συμφωνία των Πρεσπών είχε ο Αλέξης Τσίπρας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στο περιθώριο της 5ης Συνόδου των Χωρών του Νότου της ΕΕ.

Ο πρωθυπουργός αρχικά ακούγεται να περιγράφει τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της Κυριακής 20 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, μιλώντας για «ακροδεξιούς λαϊκιστές».

Η επόμενη ερώτηση του Μακρόν, παρουσία του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη, αφορούσε τον όγκο των διαδηλωτών με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει προβλήματα να μεταφέρει την εκτίμησή του στον Γάλλο πρόεδρο.

Στο βίντεο που ακολουθεί ακούγεται να προσπαθεί να πει στον Γάλλο πρόεδρο ότι η συμμετοχή ήταν μικρότερη από το συλλαλητήριο του 2018 με 70.000 διαδηλωτές, αλλά επειδή αντιλαμβάνεται ότι ο συνομιλητής του δεν καταλαβαίνει, διευκρινίζει ότι δεν είπε 17.000 αλλά 70.000. Μάλιστα, ακούγεται να λέει στον Μακρόν «seven zero (επτά μηδέν)».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια απαντά σε νέα ερώτηση για το «αν η πλειοψηφία των πολιτών είναι υπέρ;» και λέει χαμογελώντας: «ναι, νομίζω. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μπορούν να σκέπτονται και να ασκούν κριτική με το μυαλό τους».

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.