, Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

search icon search icon

Ο «χάρτης» των υποψηφίων: Οι έξι διεκδικητές του δήμου Παύλου Μελά

Λιγότερες από 90 ημέρες απομένουν έως την ώρα της κάλπης για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και το σύστημα της απλής αναλογικής προκαλεί επιπτώσεις: πολυδιάσπαση παρατάξεων, πολλά νέα σχήματα και ένα σωρό υποψήφιοι «μνηστήρες» σε κάθε δήμο. Χαρακτηριστικό είναι πως υποψήφιοι για τον Δήμο της Θεσσαλονίκης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με το 2014.

Της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ

Πώς διαμορφώνεται, όμως, ο «χάρτης» των υποψηφίων δημάρχων στο Νομό Θεσσαλονίκης, πλην του κεντρικού δήμου; Υπάρχουν φαβορί και αουτσάιντερ; Ποιοί διεκδικούν ξανά τον δημαρχιακό θώκο και ποιοι νέοι μπαίνουν στο παιχνίδι; Πόσοι θα καταφέρουν να εκλεγούν από την πρώτη κιόλας Κυριακή;

Η Karfitsa παρουσιάζει αναλυτικά τις εξελίξεις σε κάθε δήμο ξεχωριστά:

Οι έξι διεκδικητές του δήμου Παύλου Μελά

Έξι είναι οι επίσημοι -μέχρι στιγμής- διεκδικητές του Δήμου Παύλου Μελά, ένας εκ των οποίων είναι και ο νυν δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε στηριχθεί από τη ΝΔ, ενώ σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση κατεβαίνει ως ανεξάρτητος.

Τον δημαρχιακό θώκο διεκδικεί εκ νέου ο γιατρός Γιώργος Λίλτσης, ως επικεφαλής του συνδυασμού «αναΤΡΟΠΗ», ο οποίος ήδη έχει ανακοινώσει 62 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Ως επικεφαλής ανεξάρτητης παράταξης θα συμμετέχει στις εκλογές η Σίσσυ Φραγκοπούλου. Η παράταξή της «Προοδευτικής Συμμαχίας για τον Δήμο Παύλου Μελά», αποτελεί τη σύμπραξη εννέα εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων από τέσσερις διαφορετικές δημοτικές παρατάξεις.

Υποψήφιοι δήμαρχοι Παύλου Μελά και ο Δημήτρης Δεληγιάννης με την παράταξη «Αλλάζω την πόλη μου» καθώς και ο Άρης Ιακωβίδης με τον συνδυασμό «Ανανεωτική Κίνηση Πολιτών». Στις εκλογές θα συμμετάσχει εκ νέου η υποστηριζόμενη από το ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» η οποία θα έχει υποψήφιο δήμαρχο τον 26χρονο Μάριο Παλάντζα.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε τη Karfitsa στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τη Θεσσαλονίκη, την Ελλάδα και τον κόσμο.